Planul de nastere nu este o idee cu origini romanesti, nefiind o traditie, ci a ajuns la urechile noastre de undeva din Occident. Insa acest aspect este mai putin important, ceea ce conteaza este ca fiecare femeie are dreptul sa isi spuna dorintele pentru un astfel de moment unic si deosebit de frumos: nasterea unui copil.

Planul de nastere nu este o idee cu origini romanesti, nefiind o traditie, ci a ajuns la urechile noastre de undeva din Occident. Insa acest aspect este mai putin important, ceea ce conteaza este ca fiecare femeie are dreptul sa isi spuna dorintele pentru un astfel de moment unic si deosebit de frumos: nasterea unui copil.

Daca nu sunt exprimate dorintele mamicii, adesea personalul medical prezinta un protocol pentru astfel de evenimente, protocol cu care poate viitoarea mamica nu este de acord, cum ar fi de exemplu administrarea anestezicelor pentru combaterea durerilor la nastere. Astfel, un plan de nastere pe care sa il prezentati medicului si sa il intocmiti impreuna chiar devine deosebit de util. Totodata acest plan se efectueaza in cuplu si in felul acesta nasterea devine un proces mai usor de inteles pentru ambii parteneri, oferind lamuriri, informatii si un grad de siguranta.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să alegi componente pentru baia ta Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște

Atentie insa, planul de nastere nu trebuie sa fie ceva strict ce trebuie urmat cu sfintenie sau un ghid al nasterii, el trebuie mai mult sa exprime dorintele voastre cu privire la acest eveniment, dorinte ce ati dori sa fie indeplinite de personalul medical caci lui ii este adrest planul. Pentru a va asigura ca va puteti indeplini dorintele este bine sa ii aratati din timp medicului ce ganduri aveti pentru a sti daca sunt toate posibile in serviciile sale (spre exemplu nasterea in apa sau prelevarea de celule stem la nastere etc.) si eventual va poate oferi diverse sugestii.

Ce trebui sa mai stii despre planul de nastere

Dorintele scrise in acest plan nu trebuie sa fie exprimate ca o porunca, ci mai mult ca o rugaminte, altfel va jigni personalul medical care are pregatiri profesionale in acest sens si care s-ar simti lezat de lectiile care i se dau de la persoane neavizate.

Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

Trebuie sa aveti in vedere faptul ca anumite lucruri din plan se pot schimba, spre exemplu sa nu puteti naste normal desi v-ati dorit asta sau desi ati refuzat anestezicele pe masa ginecologica sa va doara suficient de tare incat sa cereti unele, macar o doza mica etc.

Continutul unui plan de nastere:

- In primul rand trebuie sa vorbiti despre locul si modul in care doriti sa nasteti: nastere normala, prin cezariana, in apa, provocata (si tipul provocarii), orgasmica etc.
- Optiunea privind anestezicele si calmantele;
- Daca doriti sau nu liniste in timpul nasterii;
- Libertatea de miscare in timpul nasterii, daca doriti sa vi se permita sa va asezati in pozitia in care va simtiti cel mai bine;
- Ce persoane doriti sa aveti alaturi (moase, sot etc.);
- Daca doriti sa taie cineva cordonul ombilical (tatal de exemplu) sau doriti sa fie prelevate la nastere celule stem;
- Care sunt dorintele tale privind prima intalnire cu bebelusul.
MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Nu meriți oameni nepregătiți să te iubească! Alege-te întotdeauna pe tine! Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri