Cu toate ca in zilele noastre exista foarte multe metode de contraceptie mai mult sau mai putin nocive, atat pentru ei cat si pentru ele, totusi sunt foarte multe cupluri care nu folosesc metode contraceptive hormonale, sterilet etc. ci metode naturale de contraceptie.
Cu toate ca in zilele noastre exista foarte multe metode de contraceptie mai mult sau mai putin nocive, atat pentru ei cat si pentru ele, totusi sunt foarte multe cupluri care nu folosesc metode contraceptive hormonale, sterilet etc. ci metode naturale de contraceptie.

De ce contraceptie naturala?

Motivele pentru care cuplurile recurg la aceste mijloace de contraceptie sunt numeroase, spre exemplu se gandesc la efectele nocive pe termen lung ale anticonceptionalelor, la mitul ca acestea ingrasa, renunta la folosirea prezervativului datorita unor iritatii care apar fie la el fie la ea, datorita lipsei banilor la cuplurile tinere, datorita lipsei de spontaneitate pe care unele mijloace de contraceptie o impun sau pur si simplu din lipsa de informatii sau din jena pentru prezentarea la medicul ginecolog, cel care ar putea indica o metoda contraceptiva adecvata cuplului respectiv.

In general metodele naturale de contraceptie ar trebui urmate de acele cupluri pentru care aparitia unei sarcini nu ar reprezenta un act foarte grav. Aceste metode de contraceptie naturala nu sunt 100% sigure ci in proportie de 80-85% pentru cei care le respecta. Din pacate insa sunt destule cupluri care nu folosesc metode contraceptive, nici macar pe acestea naturale, astfel ca rata avorturilor mai ales in randul tinerelor este ingrijorator de mare.

Este bine ca in cazul in care alegeti sa nu folositi alt gen de metode contraceptive decat acestea naturale sa le cunoasteti in amanunt si sa aveti sanse mult mai mari de a preveni o sarcina decat daca nu v-ati proteja in nici un fel.

Este indicat ca aceste metode sa fie combinate intre ele, daca se poate sa urmariti ovulatia prin toate aceste metode concomitent. Contraceptia naturala se poate realiza in principal prin trei metode: metoda calendarului, masurarea temperaturii bazale si metoda glerei cervicale, acestora le-ati putea adauga in perioada de abstinenta folosirea prezervativului iar in perioada activa metoda coitului intrerupt (ejacularea extravaginala).

Este foarte important de precizat ca aceste metode trebuie folosite de cuplurile stabile care isi cunosc situatia de sanatate, caci nu va protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala (BTS).

Metoda calendarului

Aceasta este o metoda destul de cunoscuta insa nu la fel de respectata, datorita faptului ca necesita constiinciozitate (ca si celelalte metode de contraceptie naturala).

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri