In timp ce astepti venirea pe lume a micutului tau, probabil ca ti-ai imaginat macar o data cum va arata copilul tau. Cu cine va semana? Va avea ochi albastri ca tatal sau? Va avea gropite in obraji ca tine? Sau va fi la fel de inalt ca bunicul?
In timp ce astepti venirea pe lume a micutului tau, probabil ca ti-ai imaginat macar o data cum va arata copilul tau. Cu cine va semana? Va avea ochi albastri ca tatal sau? Va avea gropite in obraji ca tine? Sau va fi la fel de inalt ca bunicul?

Este imposibil de prezis exact cum va arata copilul tau, deoarece o pereche de parteneri poate da nastere la peste 60 de trilioane de copii diferiti. Fiecare om are 46 de cromozomi (23 de la mama si 23 de la tata) ce contin 60.000 de gene. Aceste gene se recombina la fiecare copil conceput si deci posibilitatile sunt nenumarate.

Fiecare trasatura are 2 gene diferite: o gena dominanta si una recesiva. De obicei gena dominanta este mai puternica si ea se manifesta imediat, dar gena recesiva se poate manifesta peste mai multe generatii (copilul mosteneste ochii albastri ai strabunicii).

Culoarea ochilor

In determinarea culorii ochilor sunt implicate mai multe gene, deci pot rezulta mai multe nuante de culoare a ochilor la copii diferiti. De obicei, daca unul din parinti are ochi caprui si celalat ochi deschisi (albastri sau verzi) copilul va avea ochi caprui, deoarece gena care determina ochii caprui este mai puternica. De asemenea, este posibil ca din doi parinti cu ochi albastri de exemplu sa se nasca un copil cu ochi caprui, deoarece gena exista in familie.

Culoarea parului

Ca si in cazul ochilor exista o varietate de nuante de culori ale parului, asa ca, chiar daca tu si sotul aveti aceeasi culoare a parului, micutul vostru poate avea o nuanta a parului usor diferita. Parul saten inchis sau negru este dominant, parul roscat va aparea mai probabil decat cel blond, cel buclat il domina pe cel drept, iar cel des pe cel rar.

Inaltimea si greutatea


Nu poti aprecia cu exactitate ce inaltime va avea copilul, dar in mare, inaltimea probabila a copilului se calculeaza astfel: la inaltimea medie dintre mama si tata se adauga 5 cm daca e baiat sau se scad 5 cm daca este fata.

Despre greutatea pe care o va avea cel mic nu se pot estima prea multe lucruri, ci se poate spune doar ca este predispus la obezitate daca ambii parinti sunt obezi, dar si factorii de mediu si obiceiurile alimentare isi pun amprenta la capitolul greutate corporala.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lumina pe care o porți în sufletul tău este mai puternică decât răutățile celor din jur Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri