IN ACEST ARTICOL:
Desi nimeni nu ofera vreo garantie atunci cand conceperea copilului se desfasoara pe cale naturala, cele mai noi studii au aratat ca ce si cat mananca viitoarea mama in jurul perioadei conceptiei poate influenta sexul viitorului bebelus.
Multi viitori parinti, cand sunt intrebati ce sex si-ar dori sa aiba copilasul lor zic: “Nu conteaza, sanatos sa fie, ma bucur oricum de el”. Fiecare stie in sinea sa, chiar daca nu recunoaste, ca ar vrea ca balanta sa fie inclinata fie in favoarea baietelului, fie in favoarea fetitei. Desi nimeni nu ofera vreo garantie atunci cand conceperea copilului se desfasoara pe cale naturala, cele mai noi studii au aratat ca ce si cat mananca viitoarea mama in jurul perioadei conceptiei poate influenta sexul viitorului bebelus.

Desi se spune ca sexul copilului este stabilit de tata, si mai precis de cromozomii acestuia, se pare ca organismul mamei este cel care favorizeaza dezvoltarea unui embrion de sex feminin sau masculin.

Studiul “Esti ceea ce mananca mama ta: dovezi ca dieta mamei in perioada de peconceptie influenteaza sexul copilului” (“You are what your mother eats: evidence for maternal preconception diet influencing foetal sex in humans”), publicat in “Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences” arata ca exista o legatura intre cantitatea si calitatea hranei pe care o consuma viitoarea mamica in jurul perioadei de conceptie si aducerea pe lume a unui baietel.

Folosind date si materiale culese de la 740 de femei britanice care erau pentru prima data insarcinate si care nu cunosteau sexul bebelusului ce urmau sa-l aduca pe lume, studiul arata ca dieta mamei in perioada de preconceptie poate influenta daca bebe va fi baietel sau fetita. In cazul femeilor care au consumat o cantitate mai mare de hrana sansele de a avea un baiat au crescut cu 11% fata de viitoarele mamici care au consumat o cantitate redusa de hrana.

Cercetarile care s-au facut in legatura cu fertilizarea in vitro au demonstrat ca nivelurile crescute de glucoza pot stimula dezvoltarea embrionilor de tip masculin, inhiband dezvoltarea embrionilor de sex feminin. In cazul femeilor care au o dieta cu valoarea nutritiva scazuta, sau care nu se hranesc indeajuns, nivelurile glucozei scad, favorizand astfel nasterea fetitelor. Acelasi lucru se intampla si cu femeile care sar peste cea mai importanta masa a zilei, si anume micul dejun.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri