Testele de sarcina
Aceste teste sunt probabil cea mai utila si mai simpla metoda de verificare a unei eventuale sarcini. Acestea functioneaza dupa acelasi principiu: depisteaza in urina un hormon (gonadotrofina corionica) care incepe sa fie secretat la aproximativ sapte zile dupa fecundatie.
Metoda de utilizare este simpla: Daca in urma unui act sexual neprotejat (sau protejat, dar fara prea mare succes) crezi ca ai putea fi insarcinata, cel mai la indemana este sa cumperi de la orice farmacie un test de sarcina(pretul este de aproximativ 60.000-70.000 lei vechi - nu stiu nici acum cate zerouri sa tai...). Instructiunile de folosire sunt cat se poate de clare: trebuie sa recoltezi o proba de urina intr-un recipient (de preferinta steril - si acesta se poate cumpara de la farmacie) si apoi, in functie de tipul testului, sa pui cu pipeta pe un dispozitiv special cateva picaturi de urina. Dupa trei minute poti incepe sa numeri liniutele ce apar pe dispozitivul respectiv.
Rezultatele...
In general rezultatele posibile sunt in numar de trei:
1. o singura liniuta - cel mai probabil nazbatiile tale nu au avut nici un rezultat. Desigur, daca iti intarzie menstruatia, este indicat sa faci o vizita ginecologului pentru ca testele de sarcina nu sunt 100% sigure.
2. doua liniute - poti incepe sa cauti un nume potrivit pentru viitorul tau copil pentru ca, cel mai probabil, esti insarcinata. Este recomandata o vizita la ginecolog cat mai curand posibil.
3. nicio liniuta - sarmana nenorocoasa... indiferent cate liniute iti doreai sa vezi, tu ramai in asteptare. Daca dupa 3, 4 minute, 3 ore, 30 de ore samd nu ai observat nici o modificare atunci va trebui sa iti repeti testul. De ce? Pentru ca fie nu ai urmat corect instructiunile de folosire, fie te-ai grabit sa iti faci testul inainte ca acesta sa poata fi relevant.
Dupa cat timp de la contactul sexual buclucas poti face testul de sarcina?
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.