Atunci cand, insa, din diferite motive decizi ca nu este momentul sa fii mamica, sau, si mai rau, habar nu ai ce iti doresti, cele 3 minute (in cel mai bun caz) pe care trebuie sa le astepti pana cand sa poti vedea rezultatul, poti fi cele mai lungi din viata ta.

Numara 7-8 zile incepand cu ziua contactului sexual neprotejat. Teoretic, in cea de-a saptea zi, in cazul in care esti insarcinata, ar trebui sa ai o sangerare (care este confundata de cele mai multe ori cu menstruatia). Aceasta sangerare este cauzata de fixarea oului in peretele uterin (nidatie) si este un semn foarte clar de sarcina. Incepand cu momentul nidatiei, organismul incepe sa secrete gonadotrofina corionica (hormonul identificat de testele de sarcina), prin urmare, incepand cu a opta zi ar trebui sa poti obtine un rezultat relevant.

Totusi, ginecologii recomanda folosirea unui test de sarcina in momentul in care observi ca ti-a intarziat menstra.

Metoda calendarului

Metoda calendarului nu este o metoda propriu-zisa, ci numai un instrument de orientare. Totusi, este indicat ca orice femeie sa o cunoasca: numaratoarea incepe cu prima zi de menstruatie. In ziua a-14-a are loc ovulatia. Daca totul ar merge ca la carte, atunci singurele zile fertile pentru o femeie ar fi zilele 12, 13, 14, 15 fiindca spermatozoizii pot supravietuii pana la 48 de ore (ceea ce explica fertilitatea zilelor 12, 13), iar ovulul este viabil 24 de ore (prin urmare si ziua a-15-a poate fi fertila).

Daca a avut loc fecundatia, dupa spte zile are loc nidatia, iar daca nu, poti sta linistita (TEORETIC, dar nu si practic) pana in ziua a-28-a cand (in cazul unui ciclu regulat) va incepe menstruatia.

In realitate, lucrurile nu sunt atat de simple. Asa cum spunea un mare doctor "natura isi rezerva portite de scapare in vederea perpetuarii speciei".

O prima "portita" ar fi ovulatia spontana. O femeie care investeste foarte multe sentimente in respectivul act sexual (sau mai bine spus, este indragostita lulea) poate ovula din pricina emotiilor in orice zi a lunii s-ar afla. Intr-adevar, nu se intampla foarte des, dar un bun prieten imi amintea tot timpul: "Cineva trebuie sa faca acel procent de 0,0001%!". Poate ca nu vei vrea sa fii tocmai tu aceea...

O a doua portita este realizata pe seama mucoasei vaginale care se poate comporta ca un rezervor de spermatozoizi. Cu alte cuvinte, mucoasa vaginala ia in grija sa cativa spermatozoizi ajunsi la acest nivel, le ofera casa si masa (e cald si bine, iar substantele nutritive de aici sunt extraordinare!). In ziua a 14-a ii elibereaza, iar acestia, intocmai ca si cand ar fi fost proaspatul rezultat al unui act sexual neprotejat, iau calea trompelor uterine si se intalnesc cu d-soara ovul. Rezultatul: orice ar fi, plange, bea lapte si are nevoie de scutece!

Sursa: Healthy.ro

Va recomandam si alte articole de pe Healthy.ro

Rostopasca, mai multe boli, un singur remediu


Mainile si unghiile ne indica starea de sanatate


Concurs pentru tineri!


Addicted Traveler & Storyteller. Wine Adventurer. A descoperit călătoriile încă din copilărie, iar vinul după 30 de ani. Le-a îmbinat pe amandoua și, după o carieră de 14 ani în industria de turism dintre care 7 pe...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri