Histerectomia reprezinta ablatia chirurgicala a uterului in totalitate sau partial. De foarte multe ori este operatia care poate salva viata pacientelor cu cancer de corp uterin sau de col, insa acesta interventie chirurgicala are multe indicatii in patologia genitala feminina, dincolo de afectiunile neoplazice.

Histerectomia reprezinta ablatia chirurgicala a uterului in totalitate sau partial. De foarte multe ori este operatia care poate salva viata pacientelor cu cancer de corp uterin sau de col, insa acesta interventie chirurgicala are multe indicatii in patologia genitala feminina, dincolo de afectiunile neoplazice.

Histerectomia poate fi facuta in caz de:

Fibrom uterin, daca fibromul antreneaza coplicatii;
• Metroragii severe care nu pot fi controlate prin alte tratamente;
• Prolapsul genital;
• Endometrioza care nu a raspuns la tratament;
• Cancer de ovare;
• Cancer de corp uterin sau de col;

Desi fiecare femeie care a suferit o operatie de indepartare a uterului are propria sa reactie postoperatorie, multe dintre schimbarile care survin in organism in acesta perioada sunt comune tuturor pacientelor supuse acestei interventii chirurgicale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Urmarile histerectomiei:

De multe ori o histerectomie este asociata cu rezectia chirurgicala a trompelor uterine si a ovarelor. Atunci cand s-a pus diagnosticul de cancer uterin, ovarele tebuie inlaturare pentru ca hormonii secretati stimuleaza cresterea si dezvoltarea tumorii. Trebuie indepartate, de asemenea, in cazurile severe de endometrioza. Trompele uterine sunt in general eliminate impreuna cu ovarele pentru ca sunt atasate de acestea si nu mai au practic nici un rol din moment ce uterul si ovarele au fost indepartate.

Daca impreuna cu uterul operatia a indepartat si ovarele, in perioada postoperatorie vor aparea bufeuri si manifestari specifice menopauzei, asemanatoare celor care insotesc instalarea fiziologica a menopauzei. Medicul poate recomanda in acesta situatie o terapie de substitutie estrogenica impreuna cu alte tipuri de medicamente pentru a ameliora simptomele.

Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Terapia de substitutie hormonala contribuie de altfel si la scaderea riscului de osteoporoza, protejeaza de afectiuni cardiace si ajuta la mentinerea libidoului. Exista totusi femei care nu pot beneficia de terapia de substitutie hormonala. De exemplu, pacientele cu anumite boli de ficat sau cele care au un istoric de tumori hormon-dependente, precum cancerul de san, nu pot primi terapie hormonala.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri