Oricat am incerca sa o ignoram, menstruatia are insa simptomele ei care difera de la o femeie la alta. Cele mai intalnite simptome sunt: discomfortul abdominal pana la durere, balonare, dureri de burta colicative, tulburari de tranzit intestinal, migrene, greata, varsaturi, dureri de spate, lipsa de energie etc.

Multe lichide – pentru ca organismul pierde prin sangerari o buna parte din lichide (ganditi-va ca un barbat de 75 de kg are aproximativ 5-6 l de sange, sa presupunem ca o femeie ar avea 5l, aceasta inseamna ca pierderile menstruale pot fi importante mai ales daca menstruatia este abundenta si dureaza multe zile). De aceea in timpul menstruatiei trebuie sa consumati pe langa alimente (care contin si ele lichide) 2 l de ceai, compot sau apa, insa evitati bauturile acidulate.

Fara glucide complexe – evitati dulciurile complexe, combinate cu grasimi, cum ar fi ciocolata, frisca, cremele, prajiturile, torturile, inghetata etc.

Evitati consumul de alcool - alcoolul produce initial vasodilatatie, astfel diametrul vaselor sanguine va fi mai mare si deci fluxul de asemenea, provocand sangerari abundente.

Pentru a va usura simptomatologia incepeti cu o saptamana inainte de venirea menstruatiei sa faceti exercitii usoare zilnice, cum ar fi abdomene, alergari etc. Abdomenele sunt foarte bune si in timpul menstruatiei pentru cele care le pot face. Sportul ajuta foarte mult atat la diminuarea sangerarii (in timpul efortului fizic sangele se distribuie in mare parte in muschi, scazand in felul acesta fluxul in organele genitale) cat si la inlaturarea durerii (in timpul sportului organismul se oxigeneaza foarte bine si totodata secreta o serie de hormoni cu rol anestezic si care va creaza o buna dispozitie).

Sper ca sfaturile de mai sus sa va fie de folos, iar daca ati descoperit si alte metode benefice in timpul menstruatiei va astept sa le impartasiti tuturor cititoarelor noastre mai jos, in rubrica de comentarii.

Un articol de Iulia Dibu

Sursa: Healthy.ro


Citeste si alte articole interesante de pe Healthy.ro:


De ce sa consumi zilnic iaurt - opinia medicului specialist

Ayurveda: Exercitii fizice in functie de tipul constitutional

Indepartarea alunitelor – estetica sau preventiva?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri