IN ACEST ARTICOL:
Poate ca la o prima vedere acest subiect pe care vi-l propun sa-l dezbatem pare unul banal. Asa am crezut si eu, ca orice om matur cunoste riguros aceste reguli, insa mare mi-a fost mirarea sa aflu ca lucrurile nu sunt asa chiar de la o farmacista. Da, nu iau in considerare mirosurile din mijloacele de transport in comun caci nu as putea garanta in asemenea situatii cat este vorba despre necunoasterea normelor de igiena si cat ar fi vorba despre neglijenta, insa eu pledam pentru a doua varianta.

Absorbantele sunt printre cele mai indicate, se aplica pe slip si necesita o schimbare de 3-4 ori pe zi. Uneori este suficient si de doua ori pe zi, insa schimbarea lor este obligatorie si nu-i legata de fluxul menstrual.

O alternativa relativ noua o reprezinta cupa menstruala, mai sigura impotriva infectiilor si grijii de patare a hainelor dar care de asemenea implica normele sale de igiena si curatare. Pentru mai multe informatii cititi “Ai auzit de cupa menstruala?”

Inspectia organelor genitale

La femei si la barbati

Asa cum autoexaminarea sanilor este obligatorie la femei, la fel este si autoexaminarea organelor genitale, insa pentru ambele sexe. Autoexaminarea are doi pasi: inspectia (vizuala, olfactiva) si palparea. La inspectie puteti observa zone inrosite, mici infectii, cosuri, furunculi, bubite, umflare (tumefactie), secretii anormale, miros anromal etc. La palpare puteti decela zone sensibile, dureroase, iritate, umflate, mai calde (tradeaza infectia) etc. Prezenta acestor semne este patologica si poate reprezenta o afectiune minora ori una majora. Trebuie sa dau un exemplu: o buba usor umflata, mai rosie in mijloc sau care chiar ulcereaza, destul de extinsa (1-3 cm cu aproximatie) care apare in zona genitala si care nu doare, ci trece de la sine nu trebuie neglijata. Stiu ca in general daca trece considerati ca nu a fost ceva grav, dar ea poate fi acel sancru sifilit ce reprzinta primul stadiu de evolutie a bolii. Iata deci ca orice observati anormal la nivelul organelor genitale se face demn de consultul medical.

Epilarea locala

Aparitia parului pubian e semn al pubertatii si el are origini ancestrale, fiind “proiectat” ca mijloc de protectie pentru strabunii nostri. In zilele noastre, dupa o imensa evolutie a umanitatii, aceste aspecte nu mai sunt relevante ci din contra, parul pubian faciliteaza acumularea secretiilor, transpiratiilor, a toxinelor eliminate prin piele, a bacteriilor locale si face dificila igiena genitala. Din aceste considerente este recomandata epilarea. Daca tot am adus in discutie acest aspect, trebuie mentionat ca aria parului pubian la femei are forma unui triunghi cu varful in jos, iar la barbati cu varful in sus, urcand spre ombilic. Daca aspectul este altul probabil ca ceva este anormal.

Atentie la infectiile urinare

Uneori acestea pot avea o cauza genitala sau pot fi baza unor infectii genitale, asadar trebuie corelata starea de sanatate a organelor genitale cu o patologie urinara.

Un articol de Iulia Dibu

Sursa: Healthy.ro.

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Dislipidemiile, factor de risc pentru viata

Vitamina K, remediu pentru menstruatia abundenta

Ruperea apei nu grabeste nasterea!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri