IN ACEST ARTICOL:
Ai nevoie de un tratament pentru a-ti stimula fertilitatea? Tu si partenerul tau va straduiti de ceva vreme sa aveti un copil, dar fara nicio reusita? Iata cateva lucruri care te-ar putea ajuta daca te confrunti cu aceasta problema.

Ai nevoie de un tratament pentru a-ti stimula fertilitatea? Tu si partenerul tau va straduiti de ceva vreme sa aveti un copil, dar fara nicio reusita? Iata cateva lucruri care te-ar putea ajuta daca te confrunti cu aceasta problema.

Infertilitatea este o afectiune a sistemului reproducator care impiedica femeia sau barbatul sa poata fi capabili sa conceapa un copil. De cele mai multe ori infertilitatea este o problema de cuplu, descoperita dupa ce partenerii s-au straduit de cel putin un an sa conceapa un copil, avand contacte sexuale neprotejate in apropierea ovulatiei sau daca femeia nu a putut sa duca o sarcina la termen si sa dea nastere.

Infertilitatea este prost inteleasa, ea fiind considerata de multa lume o problema a femeii. Gresit! Ea poate fi cauzata in egala masura si de o problema masculina. Asa ca, doamnelor, nu va invinovatiti inainte de a face niste teste suplimentare!

Daca te straduiesti deja de cel putin un an sa ai un bebe, avand contacte sexuale neprotejate cu partenerul tau, atunci ar trebui sa consulti un doctor care sa te poata sfatui in aceasta problema. In cazul in care ai o varsta de peste 30 de ani, ai avut in antecedente un avort spontan, menstruatii neregulate si dureroase sau boli inflamatorii pelvine, ar trebui sa apelezi mai curand la ajutorul medicului.

Mergi la medicul de familie si spune-i problema ta. Acesta iti poate recomanda sa apelezi la un medic obstetrician sau urolog (pentru partenerul tau), sau poate chiar sa te trimita la un medic specializat in probleme de fertilitate.

Deseori infertilitatea este cauzata de mai multi factori, asa ca, inainte de a-ti prescrie un anumit tratament, medicul trebuie sa-ti faca niste analize amanuntite:

Teste de sange pentru verificarea nivelurilor hormonilor FSH si LH, estrogen, progesteron, prolactina, hormonii tiroidieni si androgeni. Poate ca nu ai crezut ca pot avea atata importanta, dar este bine sa stii ca nivelurile hormonale anormale pot fi implicate in problemele de fertilitate.

Ecografia pelvina- permite vizualizarea uterului si ovarelor, precum si a eventualilor foliculi capabili de a se matura pentru a se transforma in ovul

Histerosalpingograma- investigatie radiologica folosita pentru a observa uterul si trompele uterine; prin aceasta se determina anumite anomalii de structura ale organelor genitale sau daca trompele sunt permeabile sau impermeabile


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri