IN ACEST ARTICOL:
Ai nevoie de un tratament pentru a-ti stimula fertilitatea? Tu si partenerul tau va straduiti de ceva vreme sa aveti un copil, dar fara nicio reusita? Iata cateva lucruri care te-ar putea ajuta daca te confrunti cu aceasta problema.

Biopsia endometriala- presupune recoltarea unei mostre de tesut de la nivelul suprafetei mucoasei uterine pentru a determina daca au loc sau nu modificarile normale ale muscoasei in cadrul ciclului mestrual

Histeroscopia- prin aceasta analiza se observa cavitatea uterina, pentru a se diagnostica eventualele afectiuni endometriale

Testul postcoital- presupune recoltarea unei cantitati de mucus de la nivelul colului uterin dupa cateva ore la un contact sexual neprotejat pentru examinarea spermatozoizilor prezenti (se determina numarul acestora si starea lor- daca sunt viabili, daca sunt normali din punct de vedere structural si daca au o motilitate adecvata)

Nici partenerul tau nu va scapa de efectuarea unor analize de sange (pentru determinarea nivelului de testosteron) si a spermogramei (analiza completa a lichidului seminal al barbatului).

In prealabil, va trebui sa iti monitorizezi la domiciliu temperatura bazala sau sa efectuezi teste pentru ovulatie pentru a determina exact zilele fertile, zilele in care relatiile sexuale neprotejate au cele mai mari sanse sa se fructifice.

Stai calma, incearca sa te relaxezi si sa te tii departe de stres, deoarece si sanatatea psihica are un cuvant de spus atunci cand vine vorba despre infertilitate!

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri