Ca sa aflii daca esti insarcinata trebuie mai intai sa iti pui aceasta intrebare, adica sa existe acele motive care te-au dus cu gandul ca exista suspiciunea de sarcina. Asadar, fie ca ti-ai dorit o sarcina si o planuiesti, fie ca au aparut simptomele sarcinii, pentru a confirma prezenta copilasului in burtica trebuie sa efectuezi teste de sarcina.
Care sunt semnele care ascund o sarcina?

Daca au unul sau mai multe din urmatoarele simptome ar trebui sa te gandesti ca poate esti insarcinata si sa efectuezi un test de sarcina:

- lipsa sau modificarea menstruatiei - odata ce ovulul a fost fecundat sunt secretati anumiti hormoni care impiedica ulterior ovulatia si mai apoi oul se implanteaza in uter, deci acesta nu isi va mai elimina membrana prin ceea ce numim sangerari menstruale (care apar datorita eliminarii fiziologice a membranei alterate a uterului pentru a face loc dezvoltarii alteia care sa fie apta sa primeasca oul in urmatorul ciclu menstrual in cazul in care ovulul ar fi fecundat). Astfel, sangerarea menstruala intarzie sa apara si acesta trebuie sa fie un semn care sa ridice suspiciuni cu privire la posibila sarcina. Exista insa si cazuri cand in prima sau chiar si in a doua luna de la sarcina exista o sangerare menstruala, sangerarile peste sarcina.
- sani mariti si durerosi: cresterea sanilor mai ales in prima luna de sarcina nu este foarte mare, insa suficienta pentru a se vedea cu ochiul liber o diferenta, cresterea si sensibilitatea lor fiind mai accentuate decat in saptamana premenstruala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Caria dentară – ce este și cum se tratează Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

- urinari frecvente: pemtru ca uterul se mareste si isi modifica pozitia, el apasa atat pe vezica urinara cat si pe canalul recto-anal. In ceea ce priveste vedica urinara, aceasta nu se mai destinde ca de obicei ci la un volum mai mic, astfel ca veti simti nevoia sa mergeti mai des la toaleta si veti observa ca urinati mai putin.

- constipatie si balonare

- senzatia de foame constanta nejustificata: cresterea nevoii de nutrienti deriva evident din nevoia micutului pentru dezvoltare.

- senzatia de oboseala si somnolenta: micutul este in plina dezvoltare si iti fura o cantitate foarte mare de energie din cea produsa de organismul tau.

- sensibilitatea la mirosuri: femeia insarcinata devine foarte sensibila la mirosuri si incepe sa observe mirosuri pe care pana acum le ignora, ba alte mirosuri placute pana acum devin brusc indezirabile si chiar aroma de cafea s-ar putea sa ii displaca. Aceste sensibilizari la mirosuri apar de cele mai multe ori la femeile insarcinate si ar trebuie sa ridice suspiciuni cu privire la purtarea in burtica a unei vieti.

Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri