28 Octombrie 2009 publicat în Preconceptie 2 share-uri

Modalitatile in care o femeie poate ramane insarcinata sunt multiple, diverse, luand nastere multe intrebari si nelamuriri pe fondul acestui subiect. Pentru ca unele particularitati ale spermiilor (spermatozoizilor) si ale cclului menstrual nu sunt clare pentru toate femeile, adesea acestea se intreaba in urma unor contacte sexuale mai mult sau mai putin clasice daca exista sansa (sau nesansa) de a ramane insarcinate.
4. Pot ramane insarcinata daca sexul a fost in apa?
Desi sunt publicatii care sustin ca apa are pH acid si ca spermiile nu pot supravietui mai mult de cateva secunde in aceasta, totusi sexul in apa cu ejaculare intravaginala nu este sigur fata de o sarcina, pentru ca apa nu patrunde neaparat in vagin, si chiar daca s-ar intampla aceasta, este in cantitati mici iar secretiile organelor genitale feminine tind sa protejeze spermatozoizii. Sansele de a ramane insarcinata sunt foarte mari. Nu la fel se intampla daca barbatul ejaculeaza in apa, extravaginal, unde spermatozoizii supravietuiesc atat de putin incat o sarcina este improbabila, cu conditia ca apa sa fie rece sau fierbinte (nu calduta, caci spermatozoizii supravietuiesc mai mult in apa calduta si pot ajunge in vagin) si sa nu contina glucoza. Spre exemplu in mare, in apa din cada sau in bazin spermatozoizii nu supravietuiesc.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

5. La un numar de ejaculari consecutive mai mare mai pot ramane insarcinata?

Chiar daca barbatul a ejaculat de mai multe ori la intervale scurte de timp, in acte sexuale consecutive, chiar daca lichidul ejaculat este din ce in ce mai putin, totusi contine spermatozoizi si este de ajuns sa contina chiar si unul, viabil si sanatos, care sa poate, evident, fecunda ovulul. Insa chiar si la un numar mare de ejaculari oricat de putin lichid spermatic ar fi, tot contine un numar foarte mare de spermatozoizi.


6. Spermiile sunt ucise la contactul cu aerul?

Sunt ucise, dar NUMAI dupa un timp, destul de lung, cand lichidul spermatic este complet uscat, pentru ca ele supravietuiesc doar in mediu umed. Insa chiar daca sperma a luat contact cu aerul, pana nu este complet-complet uscata spermiile, macar cateva, sunt inca viabile. Spermiile nu “reinvie” daca sperma uscata este umezita.

Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Ghid pentru alegerea mobilierului interior Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

7. Pot ramane insarcinata doar daca ne-am jucat, fara penetrare?
Din pacate da, nu sunt deloc uimitoare cazurile cand fete virgine se prezinta cu o sarcina. Chiar si joaca prin atingere a organelor genitale ori cu degetele care au luat contact cu sperma este periculoasa, femeia poate ramane insarcinata pentru ca exista posibilitatea ca unele spermii sa patrunda in vagin si apoi sa migreze spre uter si trompe pana intalnesc ovulul.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri