Fertilitatea este o problema de cuplu, putand avea la baza afectiuni prezente atat la barbat, cat si la femeie.

Cauzele infertilitatii pot fi multiple: anumite afectiuni organice si endocrine tratabile sau nu, factori genetici, congenitali etc. Medicina naturista nu este suficienta pentru a stimula fertilitatea, insa este utila ca tratament adjuvant.

Plantele care contin fitoestrogeni sau fitoprogesteron (in special cele din urma) sunt extrem de utile in ceea ce priveste fertilitatea, estrogenii si progesteronul fiind hormonii sexuali feminini. Ftoestrogenii si fitoprogesteronul sunt sunbstante continute in plante care au o structura chimica foarte asemanatoare hormonilor feminini, de aici si dneumirea acestor substante. Atentie insa, pentru femeile care iau contraceptive orale sau folosesc contraceptia hormonala, intotdeauna plantele care contin fitohormoni de acest gen vor interactiona cu hormonii contraceptivi.

Beneficiile napraznicului

Napraznicul este o planta foarte bogata in fitohormoni, in special in fitoprogesteron, dar si in oligoelemente care au efecte pozitive asupra fertilitatii, cum ar fi zinc si germaniu.

Datorita substantelor speciale ale acestei plante napraznicul devine util atat in tratarea infertilitatii feminine, cat si a celei masculine.

Beneficiile napraznicului asupra fertilitatii:

- Stimuleaza actiunea naturala a hormonilor sexuali atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor;
- Creste fluxul sanguin in organele gentitale, astfel tesuturile organelor sexuale primesc mai mult oxigen si mai multi nutrineti datorita debitului sanguin mai mare;
- Creste mobilitatea spermatozoizilor;
- Atenueaza dereglarile menstruale si amenoreea;
- Reduce sangerarile menstruale;
- Stimuleaza ovulatia;
- Trateaza cistita si leucoreea etc.

Se recomanda sa beti 4 cesti de infuzie de ceai de napraznic pe zi, inainte de fiecare masa. Infuzia de obtine din doua linguri de planta uscata la jumatate de litru de apa fierbinte.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri