Se spune că sarcina este cel mai frumos moment din viața unei femei. Implică răsfăț, îngăduință și sprijin imens din partea partenerului și a familiei. Majoritatea sarcinilor au o evoluție normală, fără prea multe probleme. Însă, primele luni sunt critice pentru dezvoltarea bebelușului, de aceea multe femei se tem în această perioadă să nu piardă sarcina sau să dezvolte anomalii. Astfel, ca viitoare mămică este esențial să cunoști eventualele riscuri și pericole care ar putea apărea chiar la început de sarcină.

Comunicat de presa

Astăzi, dr. Silviu Iștoc, șef de secție obstetrica-ginecologie in cadrul Medicover Hospital ne prezintă cele mai importante riscuri și pericole din primul trimestru de sarcină pe care trebuie neapărat să le cunoști atunci când intenționezi să aduci pe lume un copil.

În momentul apariției sarcinii, activitatea hormonală a mămicii se modifică semnificativ. Această schimbare este esențială, dar aduce cu sine neplăceri precum oboseala sau greața. Deși acestea prezintă un risc scăzut și sunt mai degrabă deranjante decât periculoase, există câteva riscuri și pericole grave de care ar trebui să fii informată.

  1. Avort spontan

„Este regretabil faptul că aproximativ 10-15 % din sarcini se încheie cu un avort spontan. Dintre acestea, se raportează că aproximativ 90% se întâmplă în primul trimestru. Avortul spontan în timpul sarcinii timpurii poate fi cauzat de infecții, anomalii cromozomiale, tulburări de coagulare sau probleme anatomice ale uterului. Adoptarea unei alimentații echilibrate, efectuarea analizelor preconcepție, exerciții fizice adecvate, evitarea alcoolului și a țigărilor reprezintă factori importanți în conceperea și menținerea unei sarcini sănătoase”, afirmă dr. Silviu Iștoc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi
  1. Sarcina extrauterină

O sarcină ectopică sau extrauterina se întâmplă atunci când un ovul fertilizat este implantat în afara uterului. Una din 50 de sarcini ar putea fi ectopică. Mai mult decât atât, cele mai multe sarcini extrauterine apar în trompa uterină și pot provoca ruperea trompei. Acest lucru poate fi fatal, deoarece provoacă sângerări interne.

  1. Constipație și diaree

Problemele de stomac în primul trimestru de sarcină sunt destul de frecvente. De obicei, femeile se confruntă cu o constipație ușoară până la severă din cauza modificărilor în alimentație și a consumului frecvent de alimente bogate în fier. Acest lucru poate provoca uneori hemoroizi și scaune sângeroase. Diareea care durează mai mult de 3-4 zile trebuie raportată medicului, în caz contrat poate duce la deshidratare și slăbiciune. Continuă o dietă echilibrată și bea apă suficientă. În cazuri rare, diareea poate fi rezultatul toxiinfecției alimentare. Ar trebui tratată imediat.

Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci
  1. Sângerare neobișnuită

Sângerarea cauzată de implantarea ovulului este frecventă în timpul sarcinii și nu este un lucru îngrijorător. Există, totuși, alte motive, cum ar fi polipii cervicali, sau mai serios, dezlipirea sarcinii de uter, care pot conduce la apariția sângerării. O sarcină ectopică poate provoca, de asemenea, o sângerare pe cale vaginală.

  1. Infecții ale tractului urinar

O infecție a tractului urinar este foarte incomodă în viața oricărei femei. În timpul sarcinii, viitoarea mămică devine extrem de susceptibilă la infecția tractului urinar. Modificările pe care sarcina le cauzează tractului urinar facilitează contractarea unei infecții urinare. În plus, presiunea din uter împiedică drenarea completă a vezicii urinare și acest lucru provoacă de asemenea, infecții. Dacă vei lăsa o infecție a tractului urinar netratată, aceasta poate duce la travaliu precoce. 

2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

O sarcină reprezintă o responsabilitate foarte mare pentru viitoarea mamă. Respectarea sfaturilor medicului, efectuarea testelor și a analizelor recomandate, evitarea tuturor activităților periculoase sau a consumului de alimente și produse interzise în această perioadă sunt cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru viitorul tău bebeluș.

*Silviu Istoc este șef de secție obstetrică-ginecologie în cadrul Medicover Hospital, și coordonator al Compartimentului pentru Sarcină Incipientă. Cu o formare în Germania, Doctorul Silviu Istoc s-a întors acasă, pentru a ajuta pacientele din România, să aducă pe lume copii sănătoși; mărturie în acest sens, stau numeroasele intervenții chirurgicale noninvazive pentru restabilirea fertilității.

4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri