În timpul sarcinii, viitoarea mămică poate observa cum fiecare parte a corpului se transformă. Unele modificări sunt mai vizibile, precum creșterea în greutate sau picioarele umflate, iar altele au loc în corp, precum fluctuațiile nivelurilor de hormoni. Un exemplu semnificativ este nivelul de zahăr din sânge.

Importanța monitorizării și gestionării zahărului din sânge

Dacă ai orice tip de diabet, este important să-ți urmărești nivelul zahărului din sânge pentru a te asigura că nu este prea mare sau prea scăzut. Montirozarea permanentă va ajuta la prevenirea problemelor.

Femeile cu diabet gestațional vor fi încurajate să își verifice nivelul zahărului din sânge de patru ori pe zi - o dată dimineața și apoi la două ore după fiecare masă. Dacă alimentația și exercițiile fizice aduc nivelul glicemiei aproape de limita normală, atunci probabil că se va reduce efectuarea testului la două ori pe zi. Dar dacă modificările stilului de viață nu țin diabetul sub control, atunci ai putea avea nevoie de injecții regulate cu insulină.

Insulina este prima linie de tratament pentru diabet în timpul sarcinii, întrucât insulina nu traversează placenta. Deoarece rezistența la insulină crește în al doilea și al treilea trimestru, doza de insulină poate fluctua.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți PROGRAMUL TOMMY HILFIGER METAVERSE FASHION WEEK SĂRBĂTOREȘTE EXPRIMAREA DE SINE LA NIVEL DIGITAL

În timpul travaliului și al nașterii, rezistența la insulină va scădea rapid. Pentru o femeie care ia insulină, această schimbare poate duce la nevoi diferite de insulină în timpul travaliului și post-partum. Dacă dezvolți diabet gestațional, vei avea nevoie de un alt test de toleranță la glucoză pe cale orală la 4-12 săptămâni după naștere, pentru a determina dacă diabetul a dispărut.

O femeie care are diabet gestațional are un risc mult mai mare de a dezvolta diabet zaharat de tip 2, deși modificările stilului de viață, inclusiv alimentația sănătoasă și activitatea fizică regulată, pot reduce acest risc.

* Specialist în obstetrică-ginecologie, dr. Silviu Istoc este pasionat de chirurgia ginecologică minim invazivă și de medicina materno-fetala. Este șef de secție obstetrică-ginecologie în cadrul Medicover Hospital și coordonator al Compartimentului pentru Sarcină Incipientă. Cu o formare în Germania, Doctorul Silviu Istoc s-a întors acasă, pentru a ajuta pacientele din România, să aducă pe lume copii sanatosi.

7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Foto fr si main: By Arturs Budkevics /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri