18 Mai 2021 publicat în Sarcina 2 share-uri

Poftele in sarcina sunt destul de frecvente si exista mai multe teorii privind cauzele lor. Iata care sunt acestea, precum si o lista cu cele mai frecvente pofte in sarcina.

Ce sunt poftele in sarcina?

Sarcina este asociata cu numeroase transformari corporale. Adesea apar unele simptome de sarcina chiar inainte de a avea un test de sarcina pozitiv. Printre aceste simptome se pot numara uneori si poftele alimentare. Poate fi vorba de anumite alimente sau de o serie de combinatii ciudate de alimente care ti se par brusc interesante. Pe langa pofte, poate aparea si aversiunea fata de unele alimente, legata de greturile in sarcina.

Se pare ca aproximativ 50 – 90% dintre femeile insarcinate experimenteaza anumite pofte alimentare in timpul sarcinii – inclusiv pofta pentru gusturi specifice, texturi sau combinatii de arome.

Aversiunea fata de unele alimente

Aversiunea fata de unele produse alimentare este opusul poftelor alimentare. Poftele si aversiunea pentru unele alimente in timpul sarcinii incep de obicei cam in acelasi timp. In general, cele mai frecvente alimente ce provoaca aversiune in timpul sarcinii includ oua, ceapa, peste si fructe de mare, usturoi, carne si produse lactate. Factorul comun poate tine de miros, pentru ca ceapa, usturoiul, carnea si pestele gatit pot avea mirosuri foarte puternice. Textura ar putea juca, de asemenea, un rol. De exemplu, ouale pot fi considerate lipicioase sau alunecoase. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Foto articol: Africa Studio/shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri