12:05, 27 Mai 2021 publicat în Sarcina

Pseudocieza sau sarcina falsa inseamna aparitia simptomelor de sarcina la o femeie care nu este gravida in realitate. Iata care sunt cauzele si ce simptome pot sa apara.

Ce este pseudocieza?

Pseudocieza sau sarcina falsa se caracterizeaza prin simptome tipice ale sarcinii, inclusiv crestere in greutate, cresterea burticii, greturi matinale, dureri de spate etc. – fara a fi gravida in mod real.

De multe ori, cand menstruatia intarzie si apar unele suspiciuni de sarcina, femeile pot avea unele simptome, care au de fapt alte cauze. Exista, insa, un alt fenomen rar in care o femeie experimenteaza semne de sarcina intr-un mod mult mai pronuntat. Apar in acest caz semne fizice uneori evidente, pronuntate, inclusiv lipsa menstruatiei, cresterea dimensiunii burticii etc. Acest fenomen este denumit pseudocieza – numit si sarcina imaginara, sarcina falsa sau sarcina fantoma. Este o afectiune relativ rara, dar grava, in care o femeie prezinta multe dintre simptomele sarcinii si crede ca este insarcinata, dar nu este asa.

Citeste si:
12 idei de activitati in masina cu copiii
12 idei de activitati in...

Unii barbati experimenteaza un fenomen inrudit cunoscut sub numele de sindrom Couvade sau „sarcina simpatica”. In acest caz, barbatii dezvolta multe dintre aceleasi simptome ca partenerele insarcinate, inclusiv crestere in greutate, greata si dureri de spate. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Foto: pixabay.com

Citeste si:
Endometrioza - cauze, simptome, tratament
Endometrioza - cauze,...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri