11 Mai 2021 publicat în Sarcina 172 share-uri

Fătul trece prin schimbări remarcabile în timp ce crește în uterul mamei și este mai conștient de ceea ce se întâmplă în lumea exterioară decât ai crede.

Nu este un secret faptul că sarcina transformă întregul organism. În momentul în care o femeie poartă un copil în pântece, corpul ei trebuie să treacă prin multe ajustări pentru a se asigura că ea și copilul vor traversa fără niciun risc cele aproximativ nouă luni.

Mai mult decât atât, fătul trece, de asemenea, prin schimbări remarcabile în timp ce crește în uterul mamei și este mai conștient de ceea ce se întâmplă în lumea exterioară decât ai crede.

Astăzi, dr. Silviu Iștoc, șef de secție obstetrică-ginecologie în cadrul Medicover Hospital, prezintă 5 lucruri uimitoare pe care ar trebui să le cunoști despre dezvoltarea fătului în uter.

1. Bebelușul are gust

Anumite alimente pe care le consumi pot fi detectate în lichidul amniotic. Cercetările arată că arome puternice, cum ar fi usturoiul, anasonul, ghimbirul, dar și cele dulci pot schimba gustul lichidului amniotic. Încă din săptămâna a 15-a de sarcină, bebelușul începe să arate o preferință pentru mâncarea mai dulce - înghițind mai mult lichid amniotic când este dulce și mai puțin când este mai amar. De asemenea, poate și sughița. Sughițurile încep în primul trimestru, deși este posibil să le simți mai târziu în timpul sarcinii. Cercetările, publicate în Pediatrics.com, au constatat că alimentele pe care le consumi pot influența preferințele alimentare ulterioare ale bebelușului tău, astfel încât, cu cât vei mânca o varietate mai mare de alimente, cu atât este mai probabil ca bebelușul să se bucure de acestea când va fi mai mare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Promenada Mall găzduiește cea de-a șasea ediție a Green Tech & Film Festival, între 29 martie – 7 aprilie 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

2. Fătul înghite propria urină

Până la sfârșitul primului trimestru, bebelușul începe să producă urină. Desigur, nu există o modalitate de evacuare, decât în lichidul amniotic. Acesta este apoi înghițit, digerat, trece prin rinichi și procesul se repetă. Și, deși acest lucru poate părea cu adevărat dezgustător - lichidul este complet steril și nu îi face rău bebelușului.

3. Bebelușul deschide ochii în burtică

Vederea lui este limitată, dar bebelușul tău deschide ochii de la aproximativ 28 de săptămâni și poate distinge lumina de întuneric. Bebelușii pot detecta lumina în jurul săptămânii 16, dar ochii lor nu sunt recognoscibili decât în jurul săptămânii 20. Din săptămâna 28, cercetările au arătat că bebelușii clipesc și deschid ochii. Adesea bebelușul tău va răspunde cu o mișcare mai intensă la surse puternice de lumină, cum ar fi lumina soarelui sau o lanternă îndreptată spre burtă.

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri