11 Mai 2021 publicat în Sarcina 172 share-uri

Fătul trece prin schimbări remarcabile în timp ce crește în uterul mamei și este mai conștient de ceea ce se întâmplă în lumea exterioară decât ai crede.

4. Fătul te aude

Structurile urechii interne ale bebelușului s-au format după 16 săptămâni, permițându-i să audă sunete. Până la 24 de săptămâni s-au format cohleea, timpanul, urechea medie și restul structurilor. De acum înainte, bebelușul îți poate auzi bătăile inimii, precum și respirația. Mai mult decât atât, te poate auzi vorbind. De aceea, este important să nu stai în medii poluate fonic.

5. Bebelușul plânge în uter

Studiile au descoperit că bebelușii par să plângă în pântece încă din săptămâna 28. Cercetătorii de la Centrul Medical Carolinas din SUA au descoperit acest lucru întâmplător în timp ce investigau efectele expunerii la tutun și cocaină asupra răspunsurilor bebelușilor la stimularea vibroacustică. Înregistrările lor cu ultrasunete și video au arătat că bebelușii au expresii faciale care seamănă cu plânsul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Sarcina este o etapă extrem de frumoasă a vieții, care nu încetează să ne surprindă.

* Specialist în obstetrică-ginecologie, dr. Silviu Istoc este pasionat de chirurgia ginecologică minim invazivă și de medicina materno-fetală. Este șef de secție obstetrică-ginecologie în cadrul Medicover Hospital și coordonator al Compartimentului pentru Sarcina Incipientă. Cu o formare în Germania, Doctorul Silviu Iștoc s-a întors acasă, pentru a ajuta pacientele din România, să aducă pe lume copii sănătoși.

Foto fr si main: De la Sakurra /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri