14 Septembrie 2021 publicat în Sarcina 2 share-uri

Insuficienta cervicala inseamna dilatarea prematura a colului uterin in sarcina, fiind legata de risc mai mare de nastere prematura si avort spontan. Citeste mai multe despre acest subiect.

Ce este insuficienta cervicala?

Insuficienta cervicala se mai numeste si incompetenta cervicala. Insuficienta cervicala apare cand cervixul sau colul uterin devine deschis in sarcina, existand riscul de pierdere a sarcinii sau nastere prematura. Practic, problema se caracterizeaza prin dilatarea prematura si subtierea colului uterin inainte ca sarcina sa fi ajuns la termen.

Cand apare incompetenta cervicala, poate duce la nastere prematura sau pierderea sarcinii, deoarece colul uterin este pur si simplu prea slabit pentru a suporta presiunea in crestere din interiorul uterului.

Simptome

Insuficienta cervicala nu produce semne sau simptome de obicei. Medicul va monitoriza colul uterin pe tot parcursul sarcinii daca ati avut anterior avorturi spontane sau aveti factori de risc pentru aceasta afectiune. Aceasta monitorizare include o ecografie transvaginala care ii permite medicului sa examineze colul uterin. Insuficienta cervicala permite, de obicei, deschiderea colului uterin fara durere. Insa, uneori unele femei au simptome usoare: Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Sursa foto: Peakstock/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri