23 Septembrie 2021 publicat în Sarcina 13 share-uri

Împlinirea pe care o aduc venirea copiilor pe lume pentru proaspeții părinți nu poate fi comparată. Multe femei se gândesc la conceprea unui al doilea copil imediat după ce primul se naște. Cu toate acestea, planificarea următoarei sarcini implică mai mulți factori pentru a elimina orice fel de risc atât pentru mamă, cât și pentru făt.

Astăzi, dr. Silviu Iștoc, șef de secție obstetrică-ginecologie în cadrul Medicover Hospital, îți spune când este momentul oportun și de ce lucruri ar fi bine să ții cont.

Pentru majoritatea femeilor, este indicată o perioadă de cel puțin 18 luni între naștere și o nouă concepere. Acest interval oferă corpului tău timp pentru a-și reveni complet de la ultima sarcină înainte de a fi gata pentru următoarea sarcină.

De ce este important să aștepți cel puțin 18 luni între sarcini?

A rămâne gravidă înainte de trecerea a 18 luni crește riscul pentru anumite probleme de sănătate pentru bebeluș, inclusiv:

Naștere prematură. Acest lucru semnifică faptul că bebelușul se naște prea repede, înainte de 37 de săptămâni de sarcină. Copiii prematuri au mai multe șanse de a avea probleme de sănătate și trebuie să rămână în spital mai mult timp decât copiii născuți la timp. Cu cât timpul dintre sarcini este mai scurt, cu atât riscul de naștere prematură este mai mare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. A fost odată ca niciodată… povestea cu iepurele, broasca și testul de sarcină făcut acasă Creme de corp și uleiuri naturale antivergeturi, de utilizat în sarcină Placenta praevia: ce înseamnă și care sunt factorii care afectează placenta – explicații de la un medic ginecolog

Greutate redusă la naștere. Acesta este momentul în care bebelușul tău se naște cu o greutate mai mică decât în mod normal.

Bebelușii cu aceste condiții de sănătate sunt mai predispuși să aibă probleme de sănătate pe termen lung în comparație cu cei fără aceste probleme.

De ce apariția unei sarcini mai devreme de 18 luni poate crește riscul unei nașteri premature?

Deoarece corpul tău are nevoie de timp pentru a:

„Suplimenta aportul de substanțe nutritive, cum ar fi acidul folic. Nutrienții, precum vitaminele și mineralele, ajută corpul să rămână sănătos. Dacă organismul tău nu are suficienți nutrienți, iar conceperea are loc din nou prea devreme, pot apărea probleme de sănătate pentru tine sau copilul tău. De exemplu, în timpul sarcinii și alăptării, bebelușul primește nutrienții de care are nevoie din corpul tău. După ce ai născut, este posibil ca organismul să nu aibă suficiente cantități din aceste substanțe nutritive, cum ar fi acidul folic.

MagnaPharm, eveniment de dublă lansare: FORCAPIL® Mască reparatoare cu cheratină și BIO-OIL® Loțiune de corp Iluzia multitasking-ului: 4 consecințe negative ale acestui stil de lucru care modifică funcțiile creierului Horoscopul Italian al Dragostei pentru 2023: Momente de cumpănă pentru unele zodii, noi începuturi sau fericire absolută pentru altele! Previziunile în iubire pe un an pentru fiecare zodie

Acidul folic este o vitamină de care fiecare celulă din organism are nevoie pentru creștere și dezvoltare normală. Dacă administrezi un supliment alimentar înainte de a rămâne gravidă, acesta poate ajuta la reducerea șanselor ca bebelușul să dezvolte defecte congenitale ale creierului și ale coloanei vertebrale numite defecte ale tubului neural. Dacă are loc o nouă sarcină într-un timp scurt, iar nivelul acidului folic este scăzut, următorul copil este predispus să se nască prematur sau cu o greutate mică la naștere” afirmă dr. Silviu Iștoc.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri