23 Septembrie 2021 publicat în Sarcina 13 share-uri

Împlinirea pe care o aduc venirea copiilor pe lume pentru proaspeții părinți nu poate fi comparată. Multe femei se gândesc la conceprea unui al doilea copil imediat după ce primul se naște. Cu toate acestea, planificarea următoarei sarcini implică mai mulți factori pentru a elimina orice fel de risc atât pentru mamă, cât și pentru făt.

Vindeca de infecții și inflamații. Dacă te confrunți cu o infecție în timpul sarcinii și rămâi din nou însărcinată înainte ca organismul să se vindece complet, este posibil să treci încă o dată prin aceeași problemă următoarea sarcină. Inflamația poate duce la ruperea prematură a membranelor.

Reseta microbiomul vaginului (canalul de naștere). Microbiomul este un grup de microorganisme. Microorganismele (cum ar fi bacteriile) sunt ființe vii care sunt atât de mici încât ai nevoie de un microscop pentru a le vedea. Unii experți consideră că microbiomul din vaginul unei femei (numit microbiom vaginal) poate juca un rol în nașterea prematură. De exemplu, a avea o afecțiune numită vaginoză bacteriană afectează microbiomul vaginal și poate crește șansele de a avea un copil prematur.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! A contat cine a zbierat mai tare adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

De asemenea, microbiomul vaginal al femeilor care au avut un copil prematur poate fi diferit de cel al femeilor care au un copil născut după 37 de săptămâni de sarcină. Și poate dura ceva timp - chiar și un an - ca microbiomul vaginal să se întoarcă la modul în care era înainte de sarcină. Deci, a rămâne gravidă prea devreme poate cauza probleme în următoarea sarcină, cum ar fi nașterea prematură.

*Silviu Iștoc este medic primar Obstetrică-Ginecologie la Spitalul Medicover, în cadrul Departamentului de Medicină Materno-fetală și Chirurgie Ginecologică Minim Invazivă și la Clinica ProVita.Cu o formare în Germania, Doctorul Silviu Iștoc s-a întors acasă, pentru a ajuta pacientele din România să aducă pe lume copii sănătoși.

Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Foto fr si main: De la New Africa /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri