Citeste mai multe despre semnele si simptomele de pietre la rinichi in sarcina, care pot fi cauzele, ce metode de diagnostic se folosesc si ce implica tratamentele.

Informatii generale

Pietrele la rinichi pornesc de la o agregare de substante chimice dizolvate in urina. Cand concentratia acestor substante atinge un anumit punct, cristalizeaza si formeaza pietre. O piatra mica poate fi eliminata de la sine, provocand putin disconfort sau deloc. O piatra mai mare se poate bloca uneori de-a lungul tractului urinar, provocand durere severa sau sangerare. Pietrele la rinichi sunt relativ rare in timpul sarcinii. Cu toate acestea, sunt o cauza comuna a durerilor abdominale de cauza non-obstetrica la femeile insarcinate.

Pietre la rinichi in timpul sarcinii – simptome

Pietrele la rinichi sunt calcifieri care se acumuleaza si nu pot trece sau trec greu prin vasele care transporta urina de la rinichi la vezica. Pe masura ce aceasta acumulare formeaza un blocaj in aceste vase, se pot dezvolta o serie de simptome de pietre la rinichi, inclusiv:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Străluciri fabuloase cu reflexe metalice și de pietre prețioase: 20 de idei de machiaj extravagant și strălucitor pentru Revelion CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ? Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate
  • dureri la urinare – uneori sunt foarte intense;
  • greata si varsaturi – disconfortul pietrelor la rinichi, precum si acumularea de urina in rinichi, pot da stare generala de rau;
  • sange in urina;
  • colica renala, dureri intense abdominale si de spate. - citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro
  • Sursa foto articol: Arkom Suvarnasiri/ shutterstock.com

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri