18 August 2022 publicat în Sarcina 1 share-uri

Este permis bronzul in sarcina sau nu? Iata care sunt riscurile supraexpunerii la soare in timpul sarcinii, cum ne putem bucura de soare cu grija si alte recomandari.

Este permis bronzul in sarcina?

Sa iesi afara pentru a te bucura de aer curat si de soare este sanatos si indicat in timpul sarcinii. Timpul petrecut in aer liber are beneficii, dar ar trebui sa fii atenta la cat timp petreci la soare in timpul sarcinii si in ce conditii. Expunerea excesiva la soare poate cauza probleme oricui, asa ca cel mai bine este sa luati cateva masuri de precautie. Este o diferenta intre a petrece timp cu moderatie la soare, respectand anumite masuri de siguranta, si supraexpunerea la soare. In sarcina putem merge la mare si ne putem bucura de soare, de plaja si de apa marii, dar este important sa evitam timpul prelungit petrecut la soare, expunerea crescuta la radiatii, deshidratarea, supraincalzirea.

Indiferent daca esti insarcinata sau nu, expunerea crescuta la soare te expune unui anumit risc de imbatranire prematura a pielii, arsuri solare si cancer de piele. Unele studii leaga, de asemenea, razele UV de deficienta de acid folic. Acidul folic previne defectele de tub neural, cum ar fi spina bifida, si este deosebit de important mai ales in primul trimestru. In timpul sarcinii, pielea este mai susceptibila la arsuri si petele intunecate care apar pe fata in timpul sarcinii. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri