1 Martie 2024 publicat în Sarcina 5 share-uri

Cand esti insarcinata vrei ce e mai bun pentru bebelusul tau, si alimentatia este extrem de importanta in sarcina. De aceea, este important sa stii ce alimente trebuie sa eviti in timpul sarcinii pentru a nu pune in pericol sanatatea ta si a fatului.

In timpul sarcinii, exista un risc crescut de intoxicatie alimentara. Puteti reduce riscul astfel:

  • Gatiti carnea la temperaturi mari si un timp suficient – utilizati un termometru pentru carne pentru a va asigura ca este gatita;
  • Gatiti ouale pana cand galbenusurile si albusurile sunt tari. Ouale crude pot fi contaminate cu bacterii periculoase. Evitati alimentele preparate cu oua crude sau partial fierte, cum ar fi maioneza, creme de prajituri sau sosuri.
  • Nu consumati produse nepasteurizate.
  • Aveti grija ce tipuri de peste si fructe de mare consumati.
  • Evitati alimentele intens procesate.
  • Depozitati, curatati si preparati corect alimentele.

Iata, pe larg, mai multe informatii despre aceste sfaturi:

Pestele si fructele de mare in sarcina

Fructele de mare pot fi o importanta sursa de proteine, iar acizii grasi Omega-3 din multe tipuri de peste pot sustine sanatatea creierului si dezvoltarea ochilor copilului. Cu toate acestea, unele specii de pesti si fructe de mare contin valori ridicate si periculoase de mercur. Prea mult mercur poate afecta dezvoltarea sistemului nervos al copilului.

Mercurul este un element extrem de toxic. Nu exista un nivel sigur de expunere cunoscut si este cel mai frecvent intalnit in apele poluate. In cantitati mai mari, poate fi toxic pentru sistemul nervos, sistemul imunitar si rinichii. Deoarece se gaseste in apele mari poluate, pestii mari care traiesc in oceane pot acumula cantitati mari de mercur. Prin urmare, femeile insarcinate sunt sfatuite sa limiteze consumul de peste cu continut ridicat de mercur la cel mult 1-2 portii pe luna.

Cititi continuarea pe mamisicopilul.ro

Foto fr si main: FtLaud /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri