Crezi că ai o sarcină gemelară? Aducerea unei noi vieți pe lume este o experiență miraculoasă, iar când este vorba de o sarcină gemelară, bucuria se înmulțește! Cu toate acestea, o sarcină multiplă vine cu propriul set de provocări unice. Ești curioasă care sunt semnele?

Dr. Ana Chioveanu, medic specialist obstetrică-ginecologie în cadrul spitalului Sanador, îți va spune care sunt semnele unei sarcini gemelare și îți va explica depre câteva posibile complicații care pot apărea în timpul acestei călătorii remarcabile.

Ai unul dintre aceste semne?

1. Niveluri crescute de hCG: Unul dintre cele mai timpurii semne ale unei sarcini gemelare este nivelul mai mare decât cel normal al hormonului gonadotropinei corionice umane (hCG). Acest hormon este de obicei detectat printr-un test de sânge sau un test de sarcină la domiciliu”, explică dr. Ana Chioveanu.

2. Creștere rapidă în greutate: Femeile care poartă gemeni experimentează adesea o creștere mai rapidă în greutate în comparație cu cele care poartă un singur copil. Acest lucru se întâmplă din cauza cerințelor nutriționale crescute și a creșterii a doi bebeluși simultan.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

3. Grețuri matinale frecvente: viitoarele mame de gemeni pot prezenta simptome mai severe de grețuri matinale, inclusiv greață și vărsături, din cauza nivelurilor hormonale mai ridicate.

4. Un volum crescut al uterului: în timpul controalelor prenatale, ginecologul tău poate observa că uterul este mai mare decât valorile normale pentru vârsta gestațională. Acest lucru se datorează faptului că uterul trebuie să găzduiască doi bebeluși în creștere.

5. Mișcarea fetală intensă: senzația de mișcare este frecventă în cazul sarcinilor gemelare. Mamele pot observa lovituri, rostogoliri și mișcări de la doi micuți activi.

Ce complicații pot apărea dacă ai gemeni

1. Travaliul prematur și nașterea: Sarcinile gemelare au un risc mai mare de travaliu prematur și naștere prematură în comparație cu sarcinile unice. Acest lucru se datorează faptului că uterul trebuie să susțină creșterea a doi bebeluși până la termen.

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii 

2. Sindromul de transfuzie între gemeni (TTTS): TTTS este o afecțiune care apare în sarcinile gemelare identice în care sângele curge neuniform între bebeluși prin vasele de sânge comune din placentă. Acest lucru poate duce la complicații pentru ambii bebeluși și poate necesita intervenție medicală specializată.

3. Diabet gestational: Riscul de a dezvolta diabet gestațional este mai mare în cazul sarcinilor gemelare. Această afecțiune afectează nivelul zahărului din sânge și necesită o monitorizare și un management atent pentru a asigura sănătatea atât a mamei, cât și a bebelușilor.

4. Hipertensiune arterială și preeclampsie: Sarcinile gemelare pot crește probabilitatea de a dezvolta hipertensiune arterială și preeclampsie, o afecțiune caracterizată prin creșterea tensiunii arteriale și afectarea organelor, de obicei ficatul și rinichii”, continuă dr. Ana Chioveanu.

Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

5. Risc crescut de naștere prin cezariană: Datorită provocărilor unice ale unei sarcini gemelare, probabilitatea unei nașteri prin cezariană poate fi mai mare pentru a asigura siguranța bebelușilor și a mamei în timpul nașterii.

Recunoașterea semnelor unei sarcini gemelare, cum ar fi nivelurile crescute de hCG, creșterea rapidă în greutate și mișcarea fetală intensă, poate ajuta viitoarele mame să se pregătească pentru provocările unice care urmează. Este esențial să mergi la toate controalele prenatale pentru a identifica și gestiona potențialele complicații. Cu îngrijire și monitorizare adecvată, vei putea traversa o sarcină gemelară și îți vei primii bebelușii în lume cu dragoste și fericire.

Dr. Ana Chioveanu este alături de viitoarele mămici prin competențele avute. Este membru al Societății de Obstetrică și Ginecologie din România, membru al Societății Române de Ultrasonografie în Obstetrică și Ginecologie, membru al The International Society of Ultrasound in Obstetrics & Gynecology. Are competențe în medicina materno-fetală, histeroscopie și colposcopie. Mai multe informatii pe www.drchioveanu.ro.

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă?

Foto fr si main: Semmick Photo /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri