Pe parcursul sarcinii te vei confrunta cu diferite neplaceri care la un moment dat vor deveni iritante si extrem de suparatoare. Aceste simptome sunt normale intr-o sarcina, iar multe dintre ele sunt cauzate de modificarile hormonale si de uterul ce creste in dimensiuni.
Pe parcursul sarcinii te vei confrunta cu diferite neplaceri care la un moment dat vor deveni iritante si extrem de suparatoare. Aceste simptome sunt normale intr-o sarcina, iar multe dintre ele sunt cauzate de modificarile hormonale si de uterul ce creste in dimensiuni.

Iata cateva sfaturi despre cum sa-ti ameliorezi cele mai comune neplaceri care apar in timpul sarcinii.
  • Greata
Greata reprezinta unul din cele mai comune simtome ale sarcinii. Curios este ca nu s-a descoperit inca ce anume provoaca aceasta senzatie de greata care nu apare numai dimineata, ci poate aparea in orice moment al zilei, uneori insotita de varsatura. Majoritatea femeilor scapa de greata in al doilea trimestru de sarcina.

Pentru a ameliora senzatia de greata incearca sa mananci putin si des, astfel ca stomacul tau sa nu fie complet gol niciodata; evita mirosurile si mancarurile care iti fac rau; discuta cu medicul tau despre posibilitatea de a lua vitamina B6.
  • Durerile de spate
Pe masura ce sarcina inainteaza spre termen si burtica ta creste, centrul de greutate al corpului se modifica, iar muschii spatelui sunt suprasolicitati.

Masajul poate fi de ajutor, reducand tensiunea din muschi si stimuland circulatia. De asemenea, exercitiile fizice usoare care elibereaza presiunea exercitata asupra coloanei vertebrale de catre uter te pot ajuta la ameliorarea durerilor.
  • Durerile de san
Chiar inainte de a sti ca esti insarcinata ai simtit poate durerile de san. Modificarile hormonale determina cresterea cantitatii de sange de la nivelul sanilor, care astfel devin sensibili.

Cumpara sutiene adecvate sanilor tai care sunt intr-o continua crestere pe parcursul sarcinii. Poarta sutiene cu bretele late- care sustin bine sanii- atat ziua cat si noaptea.
  • Constipatia
In timpul sarcinii, din cauza excesului de progesteron, care incetineste tranzitul intestinal, constipatia este frecventa. Constipatia la randul sau poate determina aparitia hemoroizilor.

Pentru a imbunatati tranzitul intestinal, bea suficienta apa si mananca alimente bogate in fibre (fructe, legume, cereale).
  • Senzatiile de arsura la stomac
Pe timpul sarcinii, muschii esofagului nu isi mentin tonusul si uterul marit in dimensiuni exercita presiune asupra stomacului- astfel, este favorizata regurgitarea alimentelor inapoi din stomac in esofag, determinand senzatia de arsura.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri