Oricand vine vorba despre administrarea de medicamente in timpul sarcinii, trebuie sa ceri sfatul unui medic, indiferent de tipul medicamentului. Este bine sa eviti sa iei orice medicament in timpul sarcinii, mai ales in primul trimestru.

Incearca intai sa inlaturi durerile de cap prin metode non-medicamentoase: relaxeaza-te intr-o camera linistita, asculta muzica linistitoare, odihneste-te sau aplica o compresa rece pe frunte. Cine stie, poate astfel vei evita administrarea medicamentelor.

Daca durerea de cap este persistenta, apeleaza atunci la paracetamol, iar in cazul in care cefaleea nu se remite nici la paracetamol, consulta medicul.

Dureri de spate?

Este binecunoscut faptul ca in timpul sarcinii nu ai voie sa iei niciun medicament fara sa consulti medicul. Exista multe metode pe care le poti folosi pentru a trata durerea de spate din sarcina fara sa folosesti medicamente; daca durerea lombara nu cedeaza, poti incerca cu paracetamol- medicamentul clasic pentru febra si dureri in timpul sarcinii.

Te ustura stomacul?

Pentru arsurile la stomac poti sa bei apa pentru a neutraliza acizii din stomac, sau poti lua fara grija medicamente care neutralizeaza aciditatea gastrica- antiacizi, dintre care cel mai folosit este Gaviscon sau Maalox. Daca arsurile sunt puternice, trebuie sa consulti negresit medicul pentru o evaluare mai atenta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează

Constipatie?

In ceea ce priveste constipatia este bine sa incluzi cat mai multe fibre in dieta si sa bei multe lichide. Iti pot fi de folos supozitoarele cu glicerina, Lactuloza sau Fybogel. Iar pentru calmarea hemoroizilor poti folosi unguent Anusol.

Greata? Varsaturi?

Exista metode naturale de combatere a greturilor si varsaturilor pe parcursul sarcinii, dar daca ele nu au functionat, poti incerca administrarea de antiemetice. Medicamentele antiemetice (contra varsaturilor) este bine sa fie evitate in primul trimestru de sarcina, dar se pare ca metoclopramidul nu are efecte nefaste asupra dezvoltarii fatului.

Pentru mai multe informatii despre medicamentele administrate in timpul sarcinii iti recomandam articolul “Medicamentele si sarcina”, publicat pe Kidz.ro.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri