15 Iulie 2009 publicat în Sarcina 1 share-uri

Legatura dintre mama si copil se creaza inca de cand micutul isi incepe dezvoltarea in burtica acesteia si aceasta legatura nu este numai de natura fizica, fiind sustinuta de energia mamei si de dezvoltarea micutului din proprii sai nutrienti si din propriile sale celule, ci aceasta legatura este mult mai puternica de atat. Se pare ca intre mama si copil se naste o relatie telepatica, fiecare avand zone comune de aura energetica. Aceasta legatura este una miraculoasa, neexplicata inca stiintific, insa s-a demonstrat ca o mamica poate simti de la distante foarte mari cand copilul sau este in pericol si de asemenea un copil (in general cand sunt mici) poate simti starea de spirit a mamicii sale chiar daca aceasta o mascheaza. Si taticii pot crea o relatie speciala cu copiii lor, insa aceasta daca interactioneaza cu ei inca din burtica mamicii, le vorbesc micutilor, incerca sa ii atinga indirect cand ei se misca etc. Se considera ca micutul este capabil sa auda glasul parintilor inainte de a se naste.

Contactele haptonomice sau atingerile afective ii confera copilului siguranta si sentiment de protectie si dragoste, iar parintilor le asigura o relatie emotionala mai buna cu copilul dupa nastere.

Parintii nu trebuie sa se teama de posibilitatea de manipulare, copilul aflat in acest stadiu de dezvoltare nu cunoaste inhibitii, astfel va “arata” clar ce ii place si ce nu, doar parintii trebuie sa inteleaga mesajele pe care acesta le trasmite. In felul acesta parintii se familiarizeaza deja cu temperamentul copilului lor.

Sedintele de haptomonie sunt intime si se realizeaza de catre cei doi parinti doar in prezenta specialistului. Sedintele necesare pana la nastere sunt de obicei in numar de 8 si se incep inca de cand micutul incepe sa miste, mai exact din luna a patra.

Implicarea ambilor parinti este esentiala in echilibrul emotional al copilului, acesta avand nevoie atat de un model masculin cat si feminin pentru o dezvoltare armonioasa.

Un articol de Iulia Dibu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri