Sarcina reprezinta o perioada delicata pentru orice femeie, modificarile hormonale specifice care au loc in timpul sarcinii crescand sensibilitatea femeii insarcinate, aceasta devine mai sensibila si toate trairile sale sunt mai accentuate. Astfel, femeia gravida este mai sensibila in fata stresului si mai vulnerabila, comportamentul se poate schimba de la un moment la altul, starile anxioase si depresive devin mai accentuate.
Starile anxioase din timpul sarcinii sunt in general normale pana la o limita, cand sunt exagerate. Primele cauze ale anxietatii din timpul sarcinii sunt in general legate de modificarile corporale si simptomele pe care femeia insarcinata le are. Astfel greturile, mictiunile frecvente (femeia urineaza mai des), modificarile neuroendocrine care duc la modificari comportamentale inexplicabile precum si cresterea sanilor si a burticii reprezinta motive de teama. De aceea se recomanda femeilor sa discute mai mult cu medicul despre modificarile lor corporale pentru a afla care din acestea sunt normale si pentru a nu se mai teme. Deasemenea pentru a va linisti cititi articole in domeniu, in special cele care prezinta
evolutia sarcinii pe saptamani. Asa va veti afla mai multe despre starile pe care le simtiti, despre modificarile corporale prin care treceti si despre modul de dezvoltare al micutului.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
Vergeturile în sarcină
10 obiceiuri sănătoase în sarcină
Dr. Adela Șerban: Stilul de viață și factorii de mediu joacă un rol semnificativ în declinul fertilității
Totodata testele medicale pe care medicul le efectueaza va pot ingrijora si va pot determina sa va ganditi mai des la posibile pericole pentru voi si copilul in dezvoltare, precum: diferite infectii, avroturi spontane, posibile malformatii congenitale etc. Incercati sa ganditi pozitiv si sa nu lasti gandurile negative sa va copleseasca.
Un alt factor de ingrijorare pentru femeia gravida este reprezentat de evolutia relatiei cu partenerul. Sarcina impune schimbari in ceea ce priveste viata sexuala si de multe ori cuplul nu indrazneste sa discute aceste aspecte cu medicul, ramanand uneori nerezolvate. Viata intima joaca un rol important intr-o relatie de cuplu si nu trebuie sa va ingrijorati, discutati cu medicul aceste amanunte si veti afla ca viata sexuala este posibila pe timpul sarcinii si este chiar frumoasa. Cititi in acest sens articolul: “Sexul in timpul sarcinii”. Deasemenea pentru a mentine sau chiar intari armonia in cuplu este recomandat sa discutati des cu partenerul toate grijile care nu va dau pace, el va va incuraja sa treceti peste, sa suportati mai usor toate modificarile care au loc in timpul sarcinii si totodata va ajuta sa legati relatia, sa o aprofundati si mai ales sa va intelegeti reciproc. Nu uitati ca si barbatii trec prin diverse manifestari psihice atunci cand voi sunteti insarcinate, avand si ei teama de a deveni tatici.
7 beneficii ale masajului integrat în mobilierul de birou
Rugăciunea Sfântului Mina: de rostit în ceasurile tulburi ale sufletului! Ne ajută să găsim rezolvare în problemele imposibile
NU îți certa copilul dacă a început să facă pipi în pat sau la școală! Iată ce poate ascunde acest comportament!
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?