Sarcina reprezinta o perioada delicata pentru femeie din foarte mute puncte de vedere, plecand de la variatiile hormonale si culminand cu dezvoltarea tuturor instinctelor materne. Sexualitatea in aceasta perioada reprezinta un subiect delicat, unele femei acceptand ideea sexualitatii, altele insa considerand ca este mai bine sa pledeze pentru abstinenta. In orice caz, viata de cuplu este mult zdruncinata atunci cand se anunta existenta unui copilas in dezvoltare.
Cu siguranta va puneti tot felul de intrebari. Dauneaza sexul in timpul sarcinii? Ii poate face rau copilului? Orgasmele sunt in regula, pot provoca contractii puternice? Si multe altele. Ei bine, sexul in timpul sarcinii este permis si nu dauneaza bebelusului, atata vreme cat medicul v-a dat acordul si cat evitati penetrarile profunde. Orgasmele nu dauneaza sub niciun fel, insa este indicat ca in ultima luna de sarcina sau chiar in ultimul trimestru sa evitati contactele sexuale mai ales pentru a elimina riscul unei infectii care ar putea fi foarte daunatoare intr-un asemenea moment, cand nasterea este asa aproape.

Este important sa va protejati in timpul contactelor sexuale si sa pastrati o igiena intima stricta, orice infectie putand avea urmari destul de grave. Sexul anal nu este indicat atat datorita sensibilitatii viitoarei mamici, cat si datorita riscului de infectare. Sexul oral insa pentru tine va fi un subiect delicat, fiindca in timpul sarcinii secretiile tale isi modifica toate caracteristice, inclusiv mirosul, ceea ce ar putea sa nu fie foarte placut pentru partenerul tau. In ceea ce priveste sexul vaginal, vom discuta mai jos care sunt cele mai indicate pozitii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate


Pozitii sexuale in timpul sarcinii

Pentru ca esti insarcinata, viata voastra sexuala trebuie sa sufere schimbari si va trebui sa eviti toate acele pozitii care iti pun sub presiune burtica, te tin incordata (ai nevoie de relaxare), precum si acelea care permit o penetrare profunda. Iata care sunt cele mai indicate pozitii sexuale in timpul sarcinii, dar desigur daca aveti imaginatia bogata puteti adopta si altele:
- Lingurita sau intr-o parte – este o pozitie confortabila pentru tine, iar partenerul poate sta in diferite unghiuri. Evita insa sa stai pe partea dreapta, burtica iti poate apasa pe ficat.
- Sezand in bratele lui – el pe scaun iar tu cu fata la el reprezinta o pozitie tandra si pe care deasemenea o poti controla usor, facand gesturile pe care ti le doresti.
- Pozitia misionarului modificata – pentru ca nu ai voie sa suporti presiune pe abdomen, partenerul va trebui sa stea perpendicular pe corpul tau pentru a nu presa pe burtica. Desigur aceasta pozitie o puteti modifica cum doriti, de exemplu la marginea patulului sau tu cu o perna sub spate, insa ai grija ca tu sa stai relaxata pe spate.

Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri