In saptamana 37 bebe ia rapid in greutate, depunandu-se grasime subcutanat mai ales la nivelul genunchilor, coatelor si fetei. Vestea buna este ca la finalul acestei saptamani puteti naste, caci se considera ca va aflati in termen.


In saptamana 37 bebe ia rapid in greutate, depunandu-se grasime subcutanat mai ales la nivelul genunchilor, coatelor si fetei. Vestea buna este ca la finalul acestei saptamani puteti naste, caci se considera ca va aflati “in termen”.

Saptamana 37 de sarcina: Ce face bebe in burtica?

Bebe se dezvolta inca, crescand in greutate mai ales pe seama depozitelor subcutanate de grasime care se depun mai ales la nivelul coatelor, genunchilor si fetei. Micutul nu mai are fata ridata, ci este durduliu si cu pielea rozalie. El se “angajeaza” acum in pozitia de nastere, dar nu este obligatoriu sa faca aceasta si in cazul primiparelor (femeilor aflate la prima nastere), in cazul acestora bebe putandu-se aseza cu capul in pelvis – in pozitia de nastere – chiar la inceputul travaliului, ci nu inainte.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Organele bebelusului sunt complet dezvoltate putand face fata fara probleme unei nasteri, medicii considerand ca o nastere intre 38-42 de saptamani este normala sau “la termen” cum se mai spune.

Saptamana 37 de sarcina – Cum se simte mamica?

Te simti mult mai bine fata de saptamanile anterioare pentru ca bebe se aseaza cu capul in pelvis, astfel ca vei reusi sa respiri mai usor si sa mananci in voie caci senzatiile de arsura si disconfort gastric au disparut. Poti simti insa, din cauza pozitiei bebelusului, o presiune mai mare in pelvis si s-ar putea sa mergi mai des la toaleta sa urinezi.

Bagajul pentru maternitate trebuie sa fie gata, hainutele bebelusului pregatite caci puteti naste in orice moement. Deasemenea numarul de telefon al medicului si al partenerului sau al unui prieten care sa te poata duce la spital in momentul nasterii trebuie sa existe in permanenta la indemana ta. Medicul te cheama des la cabinet pentru a investiga situatia. Sanii iti sunt mariti si plini, caci au secretat laptele, de aceea este posibil sa simti tensiuni la nivelul lor si sa observi mici secretii albe – colostrul. Nu te speria daca sunt mariti, este normal. Uneori poti prezenta mancarimi la nivelul areolelor mamare – zonele pigmentate ale sanilor care contin si mamelonul.

Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri