Cerclajul este o procedura care poate sa sperie femeile gravide si despre care se pun multe intrebari pe Forum-uri. Multe gravidute sunt predispuse la nasteri premature sau avorturi spontane, insa medicina a adus solutii pentru a preveni astfel de situatii.

Recomandari dupa cerclaj

Dupa realizarea cerclajului trebuie sa respectati urmatoarele recomandari:
- Nu aveti voie contact sexual pana la nastere;
- Necesitati repaus la pat timp de o luna;
- Dupa perioada de repaus la pat aveti voie la plimbari scurte, neobositoare, pe drum drept, fara scari. Nici zdruncinarile din masina nu sunt permise, crescand riscul de nastere prematura.
- Nu se recomanda continuare aserviciului decat daca puteti lucra de acasa.
- Efortul fizic este strict interzis.
- Trebuie sa alertati imediat medicul, la orice ora, daca apar urmatoarele manifestari: contractii uterine dureroase, frecvente, care par sa se accentueze; “s-a rupt apa”; aveti sangerari vaginale sau scurgeri urat mirositoare; faceti febra mai mare de 37,5 si frison.

Sfat de la Kidz.ro

Cel mai linistitor este atunci cand vorbesti cu viitoare mamici care trec sau au trecut prin experiente asemanatoare cu ale tale. Asa aflii cel mai bine cum suporta o graviduta diferitele etape care se succed pe parcurul sarcinii. De aceea te invitam sa stai de vorba la Forumul Kidz cu alte viitoare mamici sau femei care au devenit deja mame, putand astfel sa te integrezi mai suor in noua postura: cea de viitoare mamica.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri