Al treilea trimestru de sarcina reprezinta o perioada delicata pentru gravida, la fel ca restul perioadei de sarcina, insa in acest trimestru exista riscul de nastere prematura si de anumite afectiuni specifice acestei perioade. Astfel ca testele recomandate in al treilea trimestru au in vedere in special evaluarea pregatirii mamicii pentru nastere, dezvoltarea completa a bebelusului si evitarea unor infectii care se pot transmite copilului la nastere.

Testul de toleranta la glucoza

Acest test este efectuat pentru a monitoriza glicemia gravidei, fiindca exista riscul ca aceasta sa dezvolte diabet gestational. Diagniosticat precoce, poate fi tratat corespunzator astfel incat nici femeia insarcinata, dar nici copilul sa nu aiba de suferit.

Testarea anemiei

Se vor testa prin analizele de sange concentratia fierului, a hemoglobinei, hematocritul, astfel incat o anemie sa poata fi decelata precoce si tratatata corespunzator ca dezvoltarea intrauterina a bebelusului sa nu fie afectata.

Ecigrafiile din timpul sarciii

Ecografiile vor fi continuate ca si cele de pana acum, urmarind dezvoltarea bebelusului, eventual pozitionarea acestuia ianinte de nastere cu capul in pelvis. Sunt totodata evaluate unele functii organice ale bebelusului, sunt numarate bataile inimii etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari

Teste genetice

Se mai pot efectua unele teste genetice, insa numai daca gravida prezinta suspiciune sau exista o boala genetica pe linie genealogica.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri