In timpul sarcinii, cand burtica creste brusc, exista riscul ca mamica sa faca vergeturi.

Cremele si alte produse nu sunt suficiente pentru a evita aparitia acestor vergeturi, dar sunt adjuvante. Care sunt pasii care te ajuta sa eviti vergeturile in timpul sarcinii?

Pasi ca sa previi vergeturile din timpul sarcinii

Inainte de sarcina

Daca faceti parte dintre femeile care isi planuiesc sarcina sunteti un pic mai norocoase pentru ca aveti mai multe avantaje:

- daca sunteti fumatoare se recomanda cu un an inainte de sarcina sa renuntati la tigari;

- cu un an inainte de sarcina trebuie sa renuntati la anticonceptionale, astfel scadeti riscul de aparitie a unor malformatii la copil. Puteti folosi o alta metoda contraceptiva (de exemplu prezervativul) pana la decizia de a concepe copilul;

- puteti adopta o dieta bogata in vitamine si minerale, in fructe si legume crude - aceasta atitudine va asigura o preventie importanta a vergeturilor care ar putea sa apara in timpul sarcinii. Aceasta pentru ca repararea straturilor elastice si a retelei de colagen subcutanate reprezinta procese de durata. Refacerea fibrelor de elastina si colagen asigura o buna structura a pielii astfel incat vergeturile nu se mai produc. Practic, aceasta dieta bogata in fructe si legume pregatesc pielea pentru eventuale "tractiuni".

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Pentru a intelege mai bine necesitatea unei bune structuri de fibre subcutanate trebuie sa intelegeti cum se formeaza vergeturile. Cand pielea se intinde brusc (asa cum se intampla in sarcina, in cresterile muscuare bruste, in cresterile rapide in greutate) pielea se intinde brusc si de cele mai multe ori reteaua de fibre subcutanata nu reuseste sa tina ritmul cresterii cutanate, astfel aceasta se "desira", pielea isi pierde local elasticitatea, intial apare roz (sunt vergeturile precoce care pot fi tratate prin dietoterapie si masaj local cu uleiuri hranitoare), ulterior devenind alburii (situatie in care tratamentul este tradiv, de cele mai multe ori nu mai da rezultate decat bisturiul).

Renuntarea la fumat cu un an inainte de sarcina poate fi un pas util in prevenirea vergeturilor, tigara produce vasoconstrictie subcutanata, adica spasmul vaselor de sub piele cu ingustarea lumenului acestuia, ceea ce inseamna ca la piele va ajunge mai putin sange, deci mai putini nutrienti. Aceasta duce la deteriorarea retelelor de fibre de sub piele favorizand aparitia vergeturilor.

4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri