Orice graviduta isi doreste ca bebelusul in dezvoltare sa fie sanatos. Pentru a evita orice problema ulterioara si pentru a sti ce masuri sa ia in cazul unor situatii patologice, exista un test pe care femeia gravida il poate face pentru a evalua dezvoltarea bebelusului, riscul de malformatii congenitale pe care acesta il are sau riscul de a dezvolta o boala genetica grava.

- patologii preexistente ale femeii care a ramas insarcinata;

- varsta;

- varsta gestationala la care se face testul;

- prezenta sarcinii gemelare sau a sarcinii multiple;

- greutatea gravidei;

- istoricul familial cu privire la boli genetice sau congenitale;

- prezenta diabetului gestational;

- stilul de viata al gravidei – daca aceasta a fumat sau chiar continua sa fumeze in sarcina, ori daca sta in fum (fumat pasiv);

- grupul etnic al gravidei etc.

Rezultatele Triplului Test nu pot preciza cu siguranta daca micutul va avea sau nu o afectiune. Un rezultat pozitiv ridica riscul unei patologii, dar mai departe medicul obstretician si specialistul in sfat genetic hotarasc restul de investigatii pentru a stabili daca riscul este real sau nu. De asemenea un rezultat bun al triplului test nu asigura ca viitorul bebelus se va naste fara nicio patologie, pentru ca acest test nu poate identifica toate malformatiile congenitale si toate bolile genetice. Este insa un bun test orientativ care vizeaza cele mai frcvente afectiuni congenitale.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri