Atunci cand o femeie ramane insarcinata se produc o serie de modificari in corpul acesteia, modificari care sunt exprimate prin aparitia unor semne si simptome care ar trebui sa ghideze femeia spre... un test de sarcina.

Multe tinere se intreaba daca au ramas sau nu insarcinate in urma unui contact sexual neprotejat, iar cuplurile de asemenea isi doresc sa stie daca asteapta sau nu un copil. De aceea va propunem sa aflati care sunt cele mai frecvente simptome ale sarcinii.

10 Semne ca ai ramas gravida

Principalele semne si simptome ale femeii care a ramas insarcinata si se afla in primele trei luni gestationale:

- urinari frecvente, aceasta pentru ca sarcina nu mai permite vezicii urinare sa se umple. In felul acesta gravida simte nevoia sa bea mai multe lichide si totodata urineaza mult mai des;

- pofta de mancare – femeia observa ca ii este foame mai des si ca mananca mai mult decat de obicei;

- crestere in greutate – femeia insarcinata creste usor in greutate;

- oboseala inexplicabila – apare nevoia de odihna. Chiar daca in alte zile rezistati sa stati pana tarziu noaptea si apoi a doua zi sa va treziti devreme, atunci cand sunteti insarcinate organismul practic va obliga sa dormiti. Simtiti stari de somnolenta incontrolabile aproape si de asemenea atunci cand ajungeti in pat adormiti foarte repede.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sunt adorabile, nu ai cum să le reziști: Împletituri decorative minunate pentru ouăle de Paști! Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața

- lipsa menstruatiei – menstruatia nu mai apare atunci cand ati ramas insarcinata. Mare atentie insa la sangerarile false care dau femeii impresia ca ar fi avut o menstruatie anormala. Aceste sangerari se produc de obicei din cauza nidatiei, a implantarii oului in mucoasa uterina.

- marirea sanilor – sanii devin durerosi, sensibili, isi maresc usor volumul;

- senzatie de greata sau chiar voma;

- meteorism intestinal;

- arsuri gastrice;

- vise ciudate.

In timpul sarcinii pot sa apara si alte simptome, dar acestea sunt mai rare: dureri de spate, dureri puternice in abdomenul inferior intr-o singura parte (sunt de mare intensitate, ca in apendicita si releva spargerea corpului luteal), tulburari de somn, sensibilitate emotionala crescuta, iritabilitate.

Daca aveti aceste simptome se recomanda sa faceti un test de sarcina. Pentru a sti sa interpretati corect un test de sarcina va sugeram sa cititi articolul: Informatii practice despre testul de sarcina

De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA Stomatologia digitală - care sunt avantajele folosirii soft-urilor moderne?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri