Comunicat de presa
Stateam de vorba cu fiul meu. Avea doar cinci ani la acel moment. Ii explicam ca oamenii mai in varsta trebuie respectati. Si in timp ce ii spuneam asta imi veneau o gramada de exemple pe care i le puteam da: cum am putea sa le oferim locul in mijloacele de transport, cum ar trebui sa ii salutam respectuos, sa ii ajutam atunci cand au nevoie, sa nu le raspundem urat, ci politicos intotdeauna, si multe altele.
Sincer sa fiu, nu mai stiu daca am inceput sa ii insir toate situatiile in care am putea sa aratam respect fata de cei mai in varsta sau motivatia pentru a face acest lucru, dar stiu sigur ca el m-a oprit cu o afirmatie ce parea total contradictorie pentru mine:
“Eu cred ca cei mici ar trebui respectati mai intai!”. Pentru un moment s-a lasat linistea. Sirul gandurilor mele s-a oprit. Incercam sa inteleg ce vrea sa spuna fara a-i pune alte intrebari.
Apoi el a completat: “Ca sa inteleaga ce inseamna respectul..."
Imi aduc aminte ca in acea clipa am admirat simplitatea gandirii copilului. Am pretuit lipsa acelor ganduri tipar, ganduri care existau in capul meu si care se refereau la cum ar trebui invatat respectul.
In final am tras doua concluzii. Prima ar fi aceea ca putem auzi mult mai clar ce spun copiii (si nu doar ei) atunci cand in capul nostru nu ruleaza ganduri, cand suntem prezenti cu adevarat langa ei. A doua se refera la lectia primita: pentru a intelege respectul, copilul nu are nevoie de multe explicatii, ci de respect.
Cu aceste ganduri, va invit la o conferinta care se adreseaza tuturor, indiferent daca sunteti sau nu sunteti inca parinti si are rolul de a va oferi un mod simplu, direct de a privi lucrurile.
Voi vorbi despre acest subiect dintr-un spatiu interior de liniste, intentionand sa va inspir sa gasiti solutiile in interiorul vostru si sa gasiti resurse creative pentru a comunica cu copiii (chiar si cu cel interior).
Participand la aceasta intalnire ati putea sa:
- obtineti o mai buna intelegerea atat a propriei persoane cat si a copilului;
- obtineti o mai buna ordine a prioritatilor ca parinte;
- accesati un nivel superior al creativitatii ca parinte;
- accesati un nivel superior al armoniei interioare si al relatiei parinte-copil ;
- obtineti o imbunatatirea a modului de a comunica si relationa cu copilul;
- percepeti la un nivel mai profund dulceata statutului de parinte.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară