25 Noiembrie 2013 publicat în Tati 31 share-uri

Nu numai mamicile trebuie sa fie inteligente, iubitoare, grijulii, amuzante, mereu la dispozitia copiilor si lista poate continua la infinit. Si taticii trebuie sa invete sa fie responsabili si sa isi pastreze mintea ascutita, pentru a putea face fata provocarilor si intrebarilor venite din partea prichindeilor lor, precum: ”De ce e cerul albastru?”, “Care este sensul vietii?”, “Cine ar castiga in urma unei batalii intre Hulk si Superman?”

Va prezentam, in continuare, 7 modalitati care nu numai ca va ajuta sa fiti un tata mai destept si mereu pregatit in fata celor mici, dar va imbunatatesc si starea de sanatate si va tin la distanta de boli precum Alzheimerul, care isi poate face simtita prezenta inca din jurul varstei de 40 de ani.

7 Metode sa fii un tata mai destept

1. Invata ceva nou! Chiar daca ai atins varsta de 40 de ani, sa stii ca nu este niciodata prea tarziu sa incerci lucruri noi. Invata sa canti la chitara, mergi la cursuri de dans, invata o limba straina si vei vedea ca iti vei dezvolta si latura creativa si, mai mult de-atat, vei invata sa gandesti diferit si sa faci fata mai usor provocarilor de care te vei lovi.

2. Fa ceva la care nu te pricepi! De exemplu, invata sa patinezi, mai ales ca micutii tai sunt pasionati de joaca pe gheata! Chiar daca stai mai mult pe jos decat in picioare, fa asta de dragul lor. Invatand sa faci un lucru la care nu te pricepi absolut deloc, iti pui creierul mai mult in miscare si, in plus, te vei simti mai confortabil in fata temerilor si nesigurantei de pana acum.

3. Ia o pauza! Stresul poate afecta memoria si functiile creierului, asa ca este bine ca, din cand in cand, sa te detasezi de tot. Daca nu iti permiti o vacanta binemeritata, macar fa-ti putin timp si pentru tine: cateva minute de meditatie, un somn bun sau un masaj te vor ajuta, cu siguranta, sa te relaxezi si sa iti reincarci bateriile.

Foto tata si copiii@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri