25 Noiembrie 2013 publicat în Tati 31 share-uri

Nu numai mamicile trebuie sa fie inteligente, iubitoare, grijulii, amuzante, mereu la dispozitia copiilor si lista poate continua la infinit. Si taticii trebuie sa invete sa fie responsabili si sa isi pastreze mintea ascutita, pentru a putea face fata provocarilor si intrebarilor venite din partea prichindeilor lor, precum: ”De ce e cerul albastru?”, “Care este sensul vietii?”, “Cine ar castiga in urma unei batalii intre Hulk si Superman?”

4. Priveste lumea prin ochii copilului tau! Stim cu totii ca vremurile s-au schimbat si copiii din ziua de azi sunt cu mult diferiti fata de copiii de acum 30 de ani. Dar pana la urma…tot copii sunt si ei fac ca acele lucruri dificile sa para intotdeauna simple si ca acele momente grele sa para intotdeauna frumoase. Asa ca invata sa privesti lumea din punctul de vedere al copilului tau si vei vedea ca vei fi mult mai intelegator, mai creativ si mai lipsit de griji.

5. Cauta intelepciunea celor mai in varsta ca tine! Stai de vorba cu parintii altor copii care au cativa ani in plus fata de tine, asculta-le experientele si, fara indoiala, vei deveni un tata si un sot mai bun si vei invata o multime de lucruri pe care nu le-ai fi putut invata vreodata din nicio carte.

6. Fii mai atent! Invata sa acorzi mai multa atentie lucrurilor marunte din jurul tau! Fa o plimbare prin parc fara a sta numai cu ochii in telefon, savureaza masa de pranz in loc sa o devorezi, fii mai apropiat de copilul tau atunci cand are ceva sa iti povesteasca si vei obtine relatii mai bune si o minte mult mai ascutita.

7. Antreneaza-ti creierul! La fel ca si corpul, care are nevoie de antrenamente si exercitii fizice pentru a se mentine intr-o forma buna, si creierul trebuie stimulat. Citeste cat mai multe carti, reviste, rezolva probleme de matematica, construieste Lego-uri sau puzzle-uri si vei vedea cum creierul si memoria ta vor fi mereu intr-o forma de zile mari.

Va recomandam sa cititi si:

Cum sa ai un copil inteligent

10 Sfaturi pentru stimularea inteligentei viitorului bebelus

20 de sfaturi esentiale pe care orice parinte ar trebui sa i le dea copilului sau

Cum inveti copilul sa economiseasca si sa gestioneze banii pe care tu ii dai?

Foto tatal se joaca cu copiii@Shutterstock.com

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri