Ai vrea sa iei parte la cresterea copiilor tai in adevaratul sens al cuvantului dar nu prea ai idee ce sa faci si temi ca nu esti un tata destul de bun?

Ai vrea sa iei parte la cresterea copiilor tai in adevaratul sens al cuvantului dar nu prea ai idee ce sa faci si temi ca nu esti un tata destul de bun? Iata cateva sfaturi pe care le poti aplica in speranta ca vei deveni un tatic mai bun si vei castiga dragostea copiilor tai.

  • Implica-te
Daca nu iti vei arata interesul fata de copilul tau, te vei simti exclus si relatia dintre tine si cel mic nu va fi una de invidiat.

Astfel, construieste-ti o legatura puternica cu copilul tau implicandu-te in cresterea, ingrijirea si educatia lui la fel de mult ca si sotia ta. Ajut-o in toate lucrurile care il privesc pe micut si arata-i ca poti fi un tata responsabil.

Fii activ si din punct de vedere fizic si provoaca-ti copilul la harjoneli si jocuri care ii consuma energia.
  • Documenteaza-te

Nu trebuie sa te simti stanjenit daca observi ca nu te descurci in ceea ce priveste ingrijirea copilului. Intreaba medicul, bona, incearca sa afli informatii noi de la sotia ta sau de la orice alta mamica, chiar poti citi diferite carti sau articole.

Lucrurile noi impartaseste-le cu partenera, astfel beneficiati pe deplin unul de cunostintele celuilalt si capatati experienta in cresterea copilului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice
  • Arata-ti afectiunea

Chiar daca esti reprezentantul partii masculine, asta nu inseamna ca nu iti poti arata dragostea fata de copil. O imbratisare, o vorba buna sau o mangaiere din cand in cand sunt binevenite- astfel copilul va fi sigur ca este iubit si dorit de tine.

Foloseste cat mai mult comunicarea, fii un tata modern care nu doar da sfaturi si critica, ci incearca sa castige increderea si prietenia copilului sau.

  • Fa-ti timp

Incearca sa participi zilnic la activitatile pe care le desfasoara copilul tau, nu doar in weekend si implica-te mereu in deciziile care se iau in ceea ce il priveste- nu te exclude singur din viata lui si ia parte la clipele cu adevarat importante din viata lui.

Petrece-ti cat mai mult timp in compania copilului si straduieste-te sa il cunosti. Mergi cu el la joaca, in parc, la muzee, la zoo. Poti chiar sa ii si citesti seara inainte de culcare o poveste din cand in cand.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023
  • Comunica cu partenera

Comunica cu partenera si respect-o. Ofera-i copilului tau o familie unita si plina de dragoste si liniste. E foarte important ca cel mic sa se simta in siguranta si sa simta ca parintii lui se iubesc, se inteleg si se completeaza reciproc.

Discuta cu sotia si respectati-va unul altuia deciziile luate si impartiti in mod egal responsabilitatile ce vizeaza cresterea odorului vostru.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri