Ai aflat de curand ca vei fi tatic si te simti bulversat si neglijat?

Ai aflat de curand ca vei fi tatic si te simti bulversat si neglijat? Ei bine, chiar daca mama este mai importanta in aceasta perioada, poti sa contribui si tu cu anumite lucruri in ceea ce priveste sarcina, treburile gospodaresti, sa iti ajuti si sa-ti sustii emotional partenera de viata, mama copilului tau.

Tine-o departe de stres! S-a demonstrat ca stresul cu care are de-a face viitoarea mamica creste riscul de nastere prematura si nou-nascutii veniti pe lume din astfel de mame pot avea o greutate mai mica decat normal la nastere. Fii intelegator si sustine-ti partenera, inlatura-i grijile pe care le are in legatura cu economiile voastre si achitarea facturilor, sanatatea fatului si a celorlalti membrii ai familiei.

Ajut-o sa se relaxeze! Stresul si disconfortul produs de sarcina (greata, schimbarile de dispozitie, umflarea picioarelor, durerile de spate) ii fac viata grea mamicii.
O poti ajuta sa se relaxeze masandu-i spatele, mainile si picioarele, pregatindu-i baia cu arome care sa nu-i provoace greata (cum sunt menta sau citricele).
De asemenea, o poti surprinde asteptand-o cu mancarea preferata sau cu un aliment pe care l-a poftit- simtul gustativ este foarte dezvoltat in perioada sarcinii si gustul mancarii preferate o va incanta.
Las-o sa se odihneasca indeajuns timp, nu o trezi din somn si nu o deranja cu lucruri marunte, doar esti destul de matur sa te descurci si singur.

Implica-te in tot ceea ce tine de sarcina si comunica cu ea! Faptul ca te implici si iti arati interesul fata de sarcina,o va impresiona nespus pe viitoarea mamica.
Insoteste-o mereu la consultatiile medicale, si mai ales la ecografii unde veti vedea impreuna cum se dezvolta rodul dragostei voastre.
Daca v-ati inscris la cursurile de educatie prenatala Lamaze, este recomandat sa iti insotesti iubita ca sa inveti ce ai de facut atunci cand travaliul va incepe.
Preocupa-te de alimentatia ei si ai grija sa fie una cat mai sanatoasa. In ceea ce priveste gimnastica gravidei, ii poti propune sa faceti impreuna gimnastica, sa va plimbati sau sa mergeti sa inotati.

Da-i o mana de ajutor prin casa! Fa curatenie, du gunoiul, spala vasele....poti face multe lucruri. Este bine-venit orice ajutor la orice treaba din gospodarie. Intre timp, partenera ta poate iesi cu prietenele la un film, la cumparaturi sau la o plimbare.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri