Relatia dintre tine si copilul tau este una extrem de importanta, dar pentru a stabili o legatura puternica amandoi aveti nevoie de timp, dar si de amintiri si momente placute petrecute impreuna. Petrece cat mai mult timp cu copilul tau si implica-te in cresterea si educatia lui.
Relatia dintre tine si copilul tau este una extrem de importanta, dar pentru a stabili o legatura puternica amandoi aveti nevoie de timp, dar si de amintiri si momente placute petrecute impreuna. Petrece cat mai mult timp cu copilul tau si implica-te in cresterea si educatia lui.

Daca nu iti vei arata interesul fata de copilul tau, te vei simti exclus si relatia dintre tine si cel mic nu va fi una de invidiat. Astfel, construieste-ti o legatura puternica cu copilul tau implicandu-te in cresterea, ingrijirea si educatia lui la fel de mult ca si sotia ta. Ajut-o in toate lucrurile care il privesc pe micut si arata-i ca poti fi un tata responsabil.

Fii activ si din punct de vedere fizic si provoaca-ti copilul la harjoneli si jocuri care ii consuma energia.

Cu cat petreci mai mult timp alaturi de copilul tau il vei cunoaste mai bine: vei afla exact abilitatile copilului si talentele sale, ii vei recunoaste emotiile si sentimentele, vei realiza imediat cand este suparat sau fericit, vei afla ce ii place si ce nu. Petrecand timp impreuna ajungeti sa va cunoasteti si sa va intelegeti doar din priviri si veti fi cei mai buni prieteni!

Psihologii spun ca daca nu iti cunosti indeajuns de bine micutul, ai tendinta sa il subestimezi sau sa-l supraestimezi. Astfel lucrurile devin frustrante pentru copil si el nu va mai cauta asa de mult compania ta.

Timpul petrecut in compania copilului te ajuta sa fii un tata mai bun. Niciun barbat nu este de la inceput expert in “slujba de tata”, si de aceea, cu cat exersezi acest lucru vei deveni cat mai bun, deci iti vei imbunatati calitatile de parinte si vei fi mai multumit de tine.

Este evident ca atunci cand vede ca iti dedici mult timp pentru a-l petrece cu el, copilul se va simti mai important si va avea astfel mai multa incredere in sine.

Cu cat relatia dintre tine si micutul tau este mai apropiata, cu atat il vei incuraja sa aiba incredere in el si sa respecte propria persoana.

Pe masura ce creste, copilul va cauta persoana adulta din familie cu care sa se identifice. Daca relatia voastra este una excelenta, atunci copilul va avea incredere in tine, iar tu vei avea o mare influenta asupra lui, invatandu-l lucruri bune. Daca ai un baietel, este mult mai simplu ca acesta sa se identifice cu tine si sa se simta mai apropiat de tine, sa te vada drept model. Daca ai o fetita, este putin mai greu sa construiesti o relatie puternica, dar daca totusi reusesti, atunci i-ai castigat increderea si ea va tinde sa aleaga pe viitor un partener de viata care sa semene cu tine.

Un articol de Simona Prodanoiu


Addicted Traveler & Storyteller. Wine Adventurer. A descoperit călătoriile încă din copilărie, iar vinul după 30 de ani. Le-a îmbinat pe amandoua și, după o carieră de 14 ani în industria de turism dintre care 7 pe...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri