Anul acesta, pentru cea de-a patra editie a Noptii muzeelor, 12 muzee bucurestene s-au dat de 3 ori peste cap si s-au transformat din temple ale muzelor in locuri unde obiectele de patrimoniu ies din vitrina pentru o intalnire cu muzica, filmul, artele spectacolului, experientele gastronomice... si in primul rand cu publicul!

Anul acesta, pentru cea de-a patra editie a Noptii muzeelor, 12 muzee bucurestene - Muzeul Colectiilor de Arta, Muzeul Militar National „Regele Ferdinand I”, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National Cotroceni, Muzeul National de Arta Contemporana, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Geologie, Muzeul National “George Enescu”, Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” si Muzeul Taranului Roman – s-au dat de 3 ori peste cap si s-au transformat din „temple ale muzelor” in locuri unde obiectele de patrimoniu ies din vitrina pentru o intalnire cu muzica, filmul, artele spectacolului, experientele gastronomice... si in primul rand cu publicul!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară
Pentru a evita batai de cap si dureri de picioare, un autobuz special va circula in noaptea de 17 mai pentru a face legatura intre cele 12 locatii. Acest lucru este posibil cu sprijinul RATB, care pune la dispozitie, special pentru aceasta noapte, autobuze ce vor parcurge circuitul muzeal, pentru vizitatorii dornici sa ajunga la cat mai multe muzee.

Pe tot parcursul zilei si al noptii de 17 mai muzeele isi asteapta publicul sa (re)descopere valoroasele colectiile pe care le adapostesc, insa intr-o atmosfera speciala, pentru o experienta de neuitat.

Ziua incepe cu „Dimineata Muzeului Satului”, care sarbatoreste pe 17 mai 72 de ani de la infiintare, si continua cu muzeele din Piata Victoriei care, pe langa expozitiile permanente si temporare, pregatesc seara programe speciale pentru toate gusturile. La Muzeul Antipa „Nocturna in dreptunghiul galben” inseamna muzica, expozitie de fotografii, documentare si albume marca National Geographic Channel sau „vanatoare” de insecte si lilieci in curtea muzeului. La Muzeul de Geologie vizitatorul se afunda in „Noaptea indiana” prin intermediul fotografiilor, al muzicii si al artei culinare, iar la Muzeul Taranului Nea Fus Ion prezinta o seara video-music-gastro fusion cu artisti invitati, expozitie de arta traditionala si lansare de album de fotografii.

Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Promenada pe Calea Victoriei presupune popasuri obligatorii la Muzeul George Enescu - pentru recitaluri de lieduri, muzica religioasa si filme documentare despre maestrul Enescu pana dimineata si la Muzeul Colectiilor de Arta - pentru o intalnire cu atmosfera din locuinta colectionarilor interbelici. La MNAR publicul este partas la „Confesiuni de amorul artei”: spectacole de animatie teatrala, proiectii video, jocuri de sunet si lumina, inspirate de lucrari de arta din muzeu, iar la Muzeul National de Istorie seara „Sub semnul Thaliei” ofera spectacole de teatru si expozitii deschise pana dimineata.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri