Din cauza educatiei diferite primite in copilarie de baieti si fete, baietii sunt incurajati mai mult decat fetele sa-si demonstreze capacitatile prin competitie, iar baietii deveniti adolescenti si ulterior barbati vor sa-si demonstreze lor si celor din jur cat sunt de buni. Acelasi apetit innascut pentru actiune si cruzime care ii mana pe barbatii romei antice sa priveasca cu incantare luptele dintre gladiatori, ii determina si pe barbatii contemporani sa priveasca cu incantare barbati vigurosi si energici, luptand unul impotriva altuia. Barbatii privesc si joaca fotbal pentru ca acesta le permite sa-si reverse agresivitatea nativa si sa-si manifeste trairile, insa intr-un mod sigur si nonviolent.
Asezati in confortul propriilor fotolii, barbatii sunt ferm convinsi ca propriile lor vieti urca si coboara odata cu jucatorii de pe teren. Ce se intampla insa in cazul in care echipa preferata pierde? Ei bine... acest moment de esec se trasforma intr-un moment de reafirmare a angajamentului moral de fidelitate. Indiferent de gradul de dezamagire de care sunt cuprinsi, suporterii adevarati nu se dezic de echipa preferata si nu condamni jucatorii pentru ca au gresit. Ii accepta asa cum sunt.
Forma de divertisment sportiv, fotbalul reprezinta pentru barbati o metoda excelenta de comunicare si de empatie, de recapatare a exuberantei si a entuziasmului adolescentin. Este minunat sa vezi oameni diferiti, de etnii diferite, din diverse zone ale globului, traind acelasi sentimente ca si tine, exact in acelasi moment, uniti printr-o pasiune comuna. Daca nu s-ar fi inventat fotbalul probabil ca barbatii ar fi fost privati de unul dintre cele mai abordate subiecte de consersatie. Impartasind opinii si comentarii legate de fotbal, relatiile umane sunt consolidate. Cum sa nu iubeasca atunci fotbalul?...
Sursa: Garbo.ro
Citeste si alte articole interesante de pe Garbo.ro:
Fazele lunii si relatia cu partenerul de viata
Iubirea-punte catre fericirea suprema sau punte catre dezastru?
Trucuri naturiste pentru un ten stralucitor
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?