Primavara natura ne ofera o gama de plante cu efecte purificatoare, medicinale si tonifiante. In lungul post al Pastelui oamenii consuma cu precadere vegetalele de sezon care aduc un aport marit de vitamine si minerale, dar si de proteine vegetale si alte substante cu diverse roluri, ca antiodidanti, anticancerigene, stimulatoare etc. Primavara natura ne ofera o gama de plante cu efecte purificatoare, medicinale si tonifiante. In lungul post al Pastelui oamenii consuma cu precadere vegetalele de sezon care aduc un aport marit de vitamine si minerale, dar si de proteine vegetale si alte substante cu diverse roluri, ca antiodidanti, anticancerigene, stimulatoare etc.

Primavara natura ne ofera o gama de plante cu efecte purificatoare, medicinale si tonifiante. In lungul post al Pastelui oamenii consuma cu precadere vegetalele de sezon care aduc un aport marit de vitamine si minerale, dar si de proteine vegetale si alte substante cu diverse roluri, ca antioxidanti, anticancerigene, stimulatoare etc.

In sezonul de primavara ar trebui sa consumam cu precadere stevie, urzici, spanac, leurda, mai exact acele vegetale pe care nu le putem gasi in alt sezon.

Stevia
Stevia reprezinta inlocuitorul natural al zaharului, fiind utilizata de sute de ani de locuitorii din Paraguay pentru indulcirea ceaiurilor. Aceste zaharuri naturale pe care stevia le contine au efect de scadere a glicemiei (concentratiei glucozei in sange) , fiind utile in procesele de eliminare a surplusului adipos sau in cazul celor cu risc sau suferinzi de diabet. Stevia mai contine o serie de vitamine si minerale, ca vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina E, K, potasiu, calciu, magneziu, fier etc. Stevia prezinta de asemenea proprietati detoxifiante, curatand organismul de toxine, tratand anemia, crescand imunitatea si depozitele energetice ale organismului, avad efecte tonifiante.

Urzica

Urzica este o planta puternic detoxifianta si tonifianta pentru organism, fiind ideala pentru revenirea organismului dupa sezonul rece. Urzica trateaza anemia si previne astenia si apatia fizica. Este un bun intaritor al imunitatii, tonifica organismul si stimuleaza regenerarea tesuturilor si cicatrizarea ranilor.

Urzica are un continut bogat de saruri minerale: magneziu, potasiu, calciu, nitrati si de vitamine: A, B2, C, K etc. In ciuda aparentelor “respingatoare” ale acestei plante, consumul acesteia aduce numeroase beneficii organismului. Previne caderea parului atat prin consum cat si prin utilizarea mastilor, lupta impotriva cosurilor si acneei, combate diareea si alte boli ale aparatului digestiv, regleaza tensiunea sangelui in aparatul circulator etc.

Spanacul

Spanacul – o alta planta de sezon foarte bogata in minerale si vitamine, precum si in antioxidanti. Se cunoaste ca spanacul previne anemia prin continutul ridicat de fier, dar totodata si bolile digestive, avand un continut ridicat in fibre. Ca si urzica, spanacul poate fi consumat cu incredere de catre persoanele care doresc sa slabeasca, avand un numar redus de calorii (18 calorii la 100 de grame). Una dintre insusirile remarcabile ale acestei plante este faptul ca previne o anumita afectiune a ochilor, AMD, boala care poate duce la orbire (cecitate).


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Detoxifiere intensa de primavara.