Dupa ce, la sfarsitul anului trecut, Cartea Copiilor a tradus pentru prima data in limba romana Adevarata poveste a lui Mos Craciun, acum le face celor mici cunostinta cu un alt personaj faimos: Robin Hood.

Mauri Kunnas, celebrul autor si ilustrator finlandez, a reusit sa transforme clasica poveste a lui Robin Hood, ce parea deja exploatata la maximum, in cea mai vanduta carte finlandeza pentru copii a anului 2009. Traducerea a fost realizata de Teodor Palic, cel care a facut cunoscuta cititorilor romani opera lui Mika Waltari, unul dintre cei mai mari scriitori finlandezi.

„Robin Hood” a lui Mauri Kunnas este o versiune originala si plina de umor a legendei celebrului arcas din folclorul englezesc. Ceea ce-i va atrage cel mai mult pe copii este faptul ca toate personajele acestei povesti sunt intruchipate de animale: pisici, caini, purcelusi, bursuci. Pentru vestitul Robin Hood, autorul a facut cea mai inspirata alegere: acesta este un motan simpatic si neastamparat.

Robin este foarte iscusit in manuirea arcului cu sageti, dar adevarata sa arma este, de fapt, cornul cu care ii cheama in aparare pe „veselii sai prieteni”. Dincolo de morala fireasca, dupa care binele si dreptatea inving intotdeauna, cartea spune si o frumoasa poveste despre prietenie. Poate ca Robin Hood este un bun arcas si are un suflet mare, dar fara prietenii care-i sar in ajutor de fiecare data n-ar putea sa-l invinga pe lacomul serif din Nottingham.

Latura comica a povestii este completata de o mica lectie de istorie. Copiii pot afla mai multe despre episoade din istoria Angliei cum ar fi cucerirea normanda sau domnia bunului rege Richard Inima-de-Leu. Cartea este impartita in opt capitole, fiecare reprezentand o poveste de sine statatoare, dand astfel posibilitatea celor mici sa prelungeasca placerea lecturii de-a lungul mai multor seri. Ilustratiile pline de energie si prospetime contribuie la umorul cartii. Personajele ne dau impresia ca sunt intr-o continua miscare, parca alearga printre filele cartii, jucandu-se, luptandu-se sau facand farse celorlalti.

Sursa: Comunicat de presa


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri