Cum putem combate si/sau evita tulburarile digestive dupa Sarbatori?
Iata cateva sfaturi pretioase:
- Nu consumati alcool pe stomacul gol;
- Consumati intotdeauna inainte de mese antre-uri dietetice, din somon sau alte preparate din peste, icre, muraturi si legume;
- Consumati intre masa de pranz si masa de dupa-amiaza sau cina o salata din 5 legume si o salata din trei fructe, la interval de cel putin o ora intre gustari si mese;
- Mancati cel putin o supa pe zi;
- Mancati incet, lent, nu va grabiti, nu infulecati, caci astfel veti ingreuna digestia si vor aparea arsurile la stomac si tulburarile de digestie, balonari, dureri de burta;
- Preparati termic alimentele, suficient de bine cat sa eliminati riscul de toxiinfectii alimentare. Prin preparare termica suficienta sunt omorate miicroorganismele daunatoare;
- Consumati in fiecare dimineata un iaurt si un bol de cereale cu lapte;
- Mancati desertul la o ora dupa masa, niciodata imediat dupa.
- Odihniti-va pe partea stanga, astfel reduceti riscul refluxului gastro-esofagian;
- Beti dupa fiecare masa doua-trei pahare cu apa, in decurs de jumatate de ora (sau de alte lichide, de preferabil ceai, nu sucuri sau alcool).
- Procurati din timp medicamente necesare. Va sugeram sa cititi articolul: Trusa de sanatate pentru Sarbatori.
Mahmureala
Mahmureala reprezinta starea de rau fizic si psihic care apare la un interval de timp variabil dupa un consum excesiv de alcool si care se poate manifesta prin:
- Vertij;
- Dureri de cap;
- Grata sau chiar voma;
- Stare de oboseala;
- Scaderea capacitatii de concentrare, amintire sau memorare;
- Dureri musuclare si crampe abdominale;
- Insomnie;
- Tahicardie;
Trotinetele electrice ar putea fi interzise în București. Ce spune Primăria Capitalei
OFICIAL Se prelungește perioada de înscriere la Bacalaureat și se decalează termenul de încheiere a mediilor la clasele a XII-a și a XIII-a
De ce greva profesorilor este și un test pentru societatea civilă? 10 motive
Angajații din România ar putea beneficia de încă o zi liberă