IN ACEST ARTICOL:
In Saptamana Mondiala a Alaptarii nu i-am uitat pe tatici si ii invitam la un atelier gratuit sustinut de doamna dr.Oriana Goleanu de la Fundatia pentru Ajutor Medical “Profilaxis” Timisoara. Atelierul, organizat de Asociatia Hands Across Romania si Asociatia pentru Nastere Naturala si Alaptare (ANNA), care va fi practic un ghid pentru tatal zilelor noastre, va incadra teme precum: tranzitia de la viata de cuplu la viata de parinti; roluri, asteptari si impartirea sarcinilor intre parinti;

In Saptamana Mondiala a Alaptarii nu i-am uitat pe tatici si ii invitam la un atelier gratuit sustinut de doamna dr.Oriana Goleanu de la Fundatia pentru Ajutor Medical “Profilaxis” Timisoara. Atelierul, organizat de Asociatia Hands Across Romania si Asociatia pentru Nastere Naturala si Alaptare (ANNA), care va fi practic un ghid pentru tatal zilelor noastre, va incadra teme precum: tranzitia de la viata de cuplu la viata de parinti; roluri, asteptari si impartirea sarcinilor intre parinti; Implicarea tatalui in ingrijirea nou-nascutului;

implicarea tatalui in relatia cu copilul mic (1-6 ani); eu tatal/tatal meu; influenta experientei personale a relatiei cu tatal meu; depresia post natala; mama si tata raman un cuplu si dupa nasterea copilului. Atelierul gratuit va avea loc joi, 4 august in intervalul orar 17:00 – 19:00 la Bucharest Hubb.

Sarcina reprezinta o perioada de pregatire pentru rolul de parinte, atat pentru viitoarea mama cat si pentru viitorul tata. Este o perioada in care cei doi parinti isi imagineaza copilul si negociaza trasaturile lui: „Va avea ochii tai si nasul meu”,” este agitat ca tine” sau „este vanjos ca tatal lui” si altele asemenea.

Tatal, departe de senzatiile fizice ale mamei, urmareste de la distanta dezvoltarea intrauterina a fatului si isi creeaza treptat, treptat, pe masura ce sarcina devine din ce in ce mai evidenta, propria relatie cu bebelusul, in felul sau unic. Ii vorbeste in dreptul burtii mamei, mangaie burtica sau pur si simplu asculta linistit bataile inimii sau simte impunsaturile delicate ale vreunui piciorus, din exterior.

O perioada in care barbatul din el incepe sa se transforme, lasand in spatiul ratiunii nenumarate intrebari, ecouri ale unor emotii demult ingropate: oare voi fi un tata bun? Oare voi avea rabdarea necesara? Oare voi putea sa o impart? Si pana la urma, care este rolul meu? Voi fi ca tata?

Toate aceste intrebari, absolut firesti, pot capata o conotatie anxiogena daca indoielile cu privire la propria abilitate de a fi un parinte indeajuns de bun sunt din ce in ce mai mari. De multe ori acest lucru se intampla pe fondul unei neincrederi mai vechi pe care viitorul tata o are in el insusi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri